Annons
Annons

Superdag

Nu har det varit supervarmt och superfint och min supervän har varit här och hälsat på (det är hon som har tagit bilderna) – och vad passar väl bättre än en supersmoothie till frukost! Den är gjord på de så kallade superbären havtorn och goji och superfröet pumpa. När du äter den riktigt känner du att du får i dig  supermycket  C-vitaminer och så lite annat bra från fröna som järn, zink, b- och e-vitamin (pumpafrön är faktiskt något av det nyttigaste man kan äta läs mer här: http://pulstagning.se/2012/february/pumpafron.html). Som dekor ovanpå lade jag salviablommor.

***

Supersmoothie

(2 port)2 dl ekologisk vaniljyoughurt
1 dl blandade ekologiska gojibär och havtornsbär
1 fryst ekologisk banan (jag har sagt det tidigare -men värt att påminna är att lite övermogna bananer ska inte åka i sopen utan skalad och delad i en låda i frysen -för att kunna användas i smoothie)
1 msk ekologiska fröer (pumpafrön och linfrön är mina favoriter)
Kör allt i mixer eller använd stavmixer. Häll upp i glas. Strö lite frö och gärna nån ätbar blomma eller blad ovanpå.
whosthatcutiepie

Om whosthatcutiepie

Jag bor på landet lite utanför Stockholm. Jag älskar att laga mat. Helst ska den vara vegetarisk och ekologisk. Jag shoppar gärna. Men bara om det är secondhand. Jag är en snällhetsjunkie som älskar att göra gott för människor och miljö. Här kan ni läsa om hur.
Det här inlägget postades i diverse små och goda recept. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.