Annons
Annons

Pay-and-pass-it-on

Förra gångens snälltips handlade om att glädja någon med ett vykort, oavsett om det är en vän eller en bilfirma som varit extra snäll mot dig.. Men dagens snälltips handlar om en helt galen sak jag hörde talas om på Café Blooms2 på Hornsgatan i Stockholm en gång när jag var där för flera år sedan, och den här tanken har verkligen etsat sig fast hos mig.

Det går ut på följande: Man tar en fika och betalar som vanligt i kassan, men man säger även att man vill betala för en kaffe till -som sedan kommer att erbjudas till nästa kund som vill köpa en kaffe. Självklart måste baristan känna sig bekväm med detta – och hen får inte heller säga att det var du som betalade för kaffet. (Det är mer spännande om nästa kund inte vet vem det är.) Det roliga här är nämligen att du får tjuvspana på nästa kund -som antagligen blir jätteglad -och både du och kunden och baristan får en rolig stund! SÅ nu är det upp till dig! Testa nästa gång du tar en fika! Jag tänker kalla det här för ”pay-and-pass-it-on”. Det kan verkligen göra någons dag! Du kan ju även ha en överenskommelse med kassören att endast ge kaffet till någon som verkar lite nere eller som på annat sätt ser ut att behöva det.

Kom hemskt gärna med kommentarer om vad som hände när du gjorde detta för någon!

Lycka till!

whosthatcutiepie

Om whosthatcutiepie

Jag bor på landet lite utanför Stockholm. Jag älskar att laga mat. Helst ska den vara vegetarisk och ekologisk. Jag shoppar gärna. Men bara om det är secondhand. Jag är en snällhetsjunkie som älskar att göra gott för människor och miljö. Här kan ni läsa om hur.
Det här inlägget postades i snälltips. Bokmärk permalänken.

3 svar till Pay-and-pass-it-on

  1. Caroline Aflalo skriver:

    Så bra grej! Ska göra nästa gång! Puss

  2. whosthatcutiepie whosthatcutiepie skriver:

    ps. Tänkte bara säga att det är ju en minivariant av pay-it-forward.. dvs idén om att man hjälper en främling med nåt och sen måste den personen göra nåt för någon annan istället för att betala tillbaks till personen som hjälpte den från början.. (det brukar vara nåt lite större än att betala en kaffe till någon).. så vi kallar det här pay-and-pass it on istället. :-)