Annons
Annons

Energitjuvar

Höstpyntat helt gratis med hjälp av växter från min egen tomt.

 

Ok, jag håller på att starta eget. Som organiseringskonsult. Det yrket finns knappt i Sverige – eller i all fall vet ingen vad det är för något. Jag trodde visserligen att det skulle bli svårt.. men ändå att folk skulle vara öppna för den här typen av tjänster. I USA är det ett vanligt yrke -dvs det finns många kunder som är villiga att betala någon för att komma och styra upp deras hem. Dvs organisera och rensa.. Men kanske vi svenskar fortfarande är lite för rädda för att ta hem någon i vårt hem? Jag menar de flesta pensionärer städar ju innan städaren ska komma..? Vi är liksom inte vana att låta någon annan ta hand om vår skit.. Självklart är det ju lite av en klassfråga.. men det börjar ju bli lite mer medelsvensson även på den fronten: att hyra in städhjälp.. Så kanske kanske jag ändå har en chans?

Anledningen till att jag har kommit på att yrket passar mig perfekt är följande: 1. Jag älskar att hjälpa folk. (Och jag vet att efter en organisering hemma så mår man mycket bättre!). 2. Jag är extremt intresserad av heminredning. Ser alla program på teven och läser så många tidningar jag har råd med.. 3. Jag är kreativ och grym på att hitta på praktiska lösningar.. 4. Jag är väldigt lyhörd och förstår vad folk behöver – ofta även innan de själva förstått det. 5. Jag passar bäst som egenföretagare eftersom jag kan jobba väldigt hårt -och inte längre har lust att ge så mycket av migsjälv till nåt annat företag, dessutom tycker jag faktiskt oftast att chefer är ganska jobbiga.

Såå med det här i bakgrunden så borde jag lyckas. Det skulle vara så himla fint om jag gjorde det! Den här drömmen/planen har jag burit på i 12 år -sen jag var i New York och min au -pair- mamma sa: ”Anna you´re really good at this, you should work as a professional organizer!) Och jag sa: ”A professional what..?”

Men jag har varit lite låg. Lite trött. Lite energilös. Det har känts rätt mycket som att någon har stulit min inbyggda energi från mig.. På mitt förra jobb vet jag att det var så. Det fanns en del energitjuvar där..och då menar jag inte ur miljösynpunkt. (Även om det lustigt nog var så också – dvs inget miljötänk alls).  Men nu? Nä det kan vara så att jag är min egen energitjuv. Min egna ”du-klarar-inte-av-något-så-varför-ens-försöker-du-energitjuv”. Det vill säga mitt egna jag som stoppar migsjälv från att bli det jag helst vill.. Jag måste ta död på det här nu. En gång för alla. Vi måste göra upp nu! Nyligen skrev jag om att det måste vara nog nu. Och nu vet jag exakt vad det är som är nog! Min egna inbyggda energitjuv: ”det-är-ingen-idé-tanken”.. Get out! Get out!

 

 

whosthatcutiepie

Om whosthatcutiepie

Jag bor på landet lite utanför Stockholm. Jag älskar att laga mat. Helst ska den vara vegetarisk och ekologisk. Jag shoppar gärna. Men bara om det är secondhand. Jag är en snällhetsjunkie som älskar att göra gott för människor och miljö. Här kan ni läsa om hur.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar till Energitjuvar

  1. Karin från väst skriver:

    Superfint! Inspireras mycket av din blogg:-)
    Mvh/
    Karin