Annons
Annons

Dagens uppryckare

 

Idag tänkte jag att jag måste ta mig ut. Det var ändå väldigt vackert väder. Har varit ”snabbsjuk” igen. Febern tog en tur genom kroppen i förrgår natt (svettades och frös) och igår mådde jag lite bättre -men sen kom utslagen. Förstår inte varför jag får de där utslagen varje gång jag blir lite förkyld.. märkligt. Har tappat räkningen hur många ggr jag har varit förkyld den här hösten!

Tänker att nåt måste vara fel med balanserna i min kropp.. men har försökt att googla.. det verkar inte som att något är givet. Kan det vara vitaminbrist eller någon annan slags näringsbrist? Nån hemsk sjukdom? Kanske ett extremt långvarigt virus som bryter ut emellanåt? Brist på motion? Förstår inte. Tänker att jag ska göra en uppryckning.. men var börjar jag? Tips mottages gärna!

Men jag har faktiskt ett litet tips som i alla fall tar mig igenom den här dagen. Min chokladmousse (eller egentligen är det Linnéas chokladmousse), vi brukade göra den på caféet som jag hade förut. Här är receptet:

 

Linnéas snabba chokladmousse

 

(1 port)

0,5 dl vispgrädde
2 msk kakao
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
(Behöver inte säga att jag rekommenderar ekologiska ingredienser och rättvisemärkt kakao va?) 

Vispa ihop allt. Servera med en klick vispad grädde. Så enkelt! Och så gott! Jag använde en mixerstav för att vispa vilket gjorde att det tog ung två minuter totalt sett.

 

whosthatcutiepie

Om whosthatcutiepie

Jag bor på landet lite utanför Stockholm. Jag älskar att laga mat. Helst ska den vara vegetarisk och ekologisk. Jag shoppar gärna. Men bara om det är secondhand. Jag är en snällhetsjunkie som älskar att göra gott för människor och miljö. Här kan ni läsa om hur.
Det här inlägget postades i efterrättsrecept. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.