Annons
Annons
Ekonomi / Ekonomi / Bakluckeloppis

Bakluckeloppis

Med bakluckan full av fynd
Bakluckeloppis är både roligt och miljövänligt. Följ med när LivingGreens Annika Rosell begick sin debut en solig sommardag.

Det var redan fullt med bilar på fältet när jag tillsammans med grannen anlände till traktens bakluckeloppis en solig sommarsöndag. Men den här gången hade vi inte kommit dit för att köpa - utan sälja.
Grannen och jag hade länge beklagat oss för varandra. "Nu är det fullt i källaren igen! Det var ju bara några månader sedan jag röjde. Varifrån kommer allt skräp?" Men i stället för att köra allt till soptippen, tänkte vi pröva lyckan som bakluckeloppisförsäljare. Något skulle väl gå att sälja?

Så lyckas du på bakluckeloppis
• Rengör och putsa upp det du ska sälja. Patina är okej, inte smuts.
• Ställ upp prylarna på ett bord, inte på marken. 
• Arrangera sakerna snyggt, det ska se inbjudande ut.
• Gör i ordning ett par fyndlådor, där du blandar billigt småkrafs med en och annan "dyrgrip". Håll uppsikt över lådorna, så inte sakerna byter plats.
• Samla böckerna i lådor och sätt enhetspris, exempelvis 10 kr för inbundna och 5 kr för pocket.
• Sätt låga priser.
• Försök hitta en plats där kunden inte får solen i ögonen.
• Ta med en pall att sitta på och gärna en kaffetermos.
• Samt en växelkassa.

Eftersom ingen av oss hade sysslat med sånt här tidigare hade vi inte packat bilen sprängfull, utan varit ganska kräsna när vi packade in grejerna till försäljning: Några dricksglas, fem Duralexkaffekoppar (ni som var med på 60-talet vet vad det handlar om), nästan oanvända bordstabletter, en gammal kikare, en saftmaja, en gammal kaffepanna, några ytterkrukor, ett sängöverdrag i obruten förpackning, två bordslöpare, en tavla, några böcker, med mera. Dessutom tog vi med en bastmatta att lägga upp varorna på

När jag efter många om och men äntligen hade lyckats backa bilen på plats började vi duka upp. Knappt hade vi rullat ut bastmattan på marken förrän spekulanterna samlades framför vår baklucka. Den första kunden hade redan norpat åt sig kaffepannan.
- Hur mycket kostar den här?
Handfallen glömde jag helt bort vår hopknåpade prislista, här gällde det att vara snabb.
- Trettio kronor.
- Jag tar den!

Och så rullade det på. Folk kom fram, tittade, lyfte, klämde. Många köpte. Faktum är att när vi efter två timmar packade ihop och åkte hem hade vi gjort en vinst på nästan 200 kr. Till och med bastmattan var såld.
Gladast blev jag när en ung barnfamilj köpte min gamla saftmaja. Efter en snabblektion i hur en sådan fungerar, slog de till. I glädjen över att maja åter skulle komma till användning gav jag dem ett mycket bra pris, och de två barnen slipper förhoppningsvis dricka industrisaft i framtiden.
Nu har grannen och jag fått blodad tand. Vi har lärt oss ett och annat om hur man kan öka sin försäljning på ett bakluckeloppis, så det kommer inte att dröja länge förrän vi är där igen. Ni anar inte hur bra det känns när ens gamla prylar får nytt liv hos en ny ägare. Plus att man har himla kul och träffar många trevliga människor.

Text: Annika Rosell

 

 

 

 

 

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy