Annons
Annons
Ekonomi / Ekonomi / Svenskar byter gärna elbolag

Svenskar byter gärna elbolag

Svenskar byter gärna elbolag

Svenska hushåll är pigga på att byta elbolag. Över 100 000 hushåll bytte elleverantör under andra kvartalet i år. Trots det är det fortfarande många som betalar med än de behöver för elen.

Allt fler hushåll upptäcker att det inte alls är speciellt svårt att byta elleverantör. Under det andra kvartalet i år var de 126 000 hushåll som bytte elbolag. Det är en ökning med hela 41 procent jämfört med samma period året innan.
Det betyder att under det senaste året har över en halv miljon elkunder bytt bolag. Och det är framför allt priset som avgör vilket man väljer, enligt Energimyndigheten.
Samtidigt sitter fortfarande 30 procent av landets elkunder med så kallade tillsvidare-avtal. Det betyder att man betalar det pris som elbolaget tycker att man ska betala - inte det lägsta.
Alla dessa kan tjäna mycket pengar bara genom att ringa ett samtal till sin elleverantör och antingen begära rörligt eller fast elpris.
I dag är elpriserna rekordlåga så allra mest tjänar den som väljer rörligt pris. Och konkurrensen mellan elbolagen har hårdnat. Flera erbjuder exempelvis nya kunder rabatt under de första månaderna. Ta fasta på det och byt ofta!

Läs här hur du byter elbolag.

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar