Annons
Annons
Ekonomi / Ekonomi / Försäkringsbolagen lovar bli grönare

Försäkringsbolagen lovar bli grönare

Försäkringsbolagen lovar bli grönare
Klimatarbetet har blivit en profilfråga och ett viktigt konkurrensmedel för försäkringsbolagen. Nu satsar allt fler på att vässa sin gröna profil.

Trycket från försäkringskunderna på att försäkringsbolagen ska skärpa sitt miljöengagemang har ökat. Därför utvecklar nu allt fler försäkringsbolag en klimatvänlig skadehantering och klimatvänliga investeringsstrategier för sina sparprodukter.
– Klimathänsyn i vår bransch handlar inte bara om hur försäkringsbolagen placerar, säger Staffan Moberg, förbundsjurist på Försäkringsförbundet.
Skadehanteringar är ett område där bolagen kan stärka sin miljöprofil.

När en försäkringsskada exempelvis ska repareras bör bolaget använda närproducerat och miljömässigt hållbart material i så hög utsträckning som möjligt, men även reparationsmetoderna bör vara miljövänliga.
Redan i dag är bilförsäkringen billigare ju kortare sträcka man kör per år eftersom risken att vara involverad i en försäkringsskada då minskar.
Men i stället för dagens grova intervall, kan man tänka sig ett system där man mäter den exakta årliga körsträckan och anpassar premien efter det. På så vis skulle det ju kännas meningsfullt varje gång man avstår från att ta bilen, eftersom varje ”okörd mil” ger utslag i plånboken.

Försäkringsbolagen marknadsför inte alltid sina miljöåtgärder så aktivt som de skulle kunna, menar Staffan Moberg.
– För de flesta kunder är det ändå priset som avgör när man väljer försäkring, säger han. Men i framtiden kommer allt fler kunder att väga in bolagens miljöengagemang.

Läs mer om försäkringsbolagens miljöarbete här.

Tipsa en vän och vinn bokpaket

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy