Annons
Annons
Ekonomi / Ekonomi / Rymdvetenskap kan lösa energiproblem

Rymdvetenskap kan lösa energiproblem

Rymdvetenskap kan lösa energiproblem

I rymden är det återvinning som gäller. Därför kan rymdforskningen ge massor med teknikkunskaper som skulle kunna användas för att skapa nya miljövänliga produkter. Det är visionen för Cecilia Hertz, rymddesigner och entreprenör.

Cecilia Hertz är industridesigner med rymddesign som specialitet. Hon har bland annat varit med och konstruerat inredningen till den Internationella Rymdstationens räddningskapsel på uppdrag av den amerikanska rymdflygstyrelsen Nasa.

Därmed var hon så att säga fast i rymden, berättar hon för Dagens Industri. Efter sin examen startade hon sitt företag Umbilical Design, som tar rymddesign till en mera jordnära användning.

Enligt Cecilia Hertz finns det massor av rymdtillämpningar som går att omsätta i vanliga produkter. Nu kommer hon att lansera sitt projekt på världsutställningen i Shanghai i maj 2010.

Förra året belönades Cecilia Hertzs bolag med ett hedersomnämnande av Globe Forum för sitt projekt hur rymdteknologi kan skapa hållbara produkter här på jorden. Priset fick hon ta emot ur  kronprinsessan Victorias hand.

Kommentarer (1)Add Comment
answer this post
Following my analysis, billions of persons all over the world get the loan at well known creditors. Thus, there's good chances to receive a college loan in all countries.
0
Skrivet av LauraTerrell26, november 04, 2010

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy