Annons
Annons
Ekonomi / Ekonomi / Billigaste tågbiljetten

Billigaste tågbiljetten

x2000Billigaste tågbiljettenFoto: Kasper Dudzik

Så skaffar du billigaste tågbiljetten

Det är härligt att resa och tåg är mest miljövänligt. Som tur är kan man numera köper superbilliga biljetter. LivingGreen berättar hur man kommer över dem.

Bästa sättet att köpa billiga tågbiljetter är att lägga bud på dem när de auktioneras ut på Tradera. När du har kommit på Traderas sajt, är det viktigt att vara säker på att det är SJ som säljer just den biljett du vill ha - och inte en privatperson. Kolla att SJ:s logga finns med.

Nu är det dags att börja buda, och då gäller det att ha en strategi. Så här gör du:

Börja med att hitta den biljett du vill ha och lägg ett lågt bud. Håll sedan koll på budutvecklingen och följ med uppåt – hela tiden med låga bud.

När auktionen närmar sig slutet ser du till att ligga lite över de andra budgivarna. I slutskedet drämmer du till ett bud i närheten av SJ:s ordinarie pris – men det är ingen fara. Eftersom du ligger högst i den tidigare budgivningen kommer du att få biljetten till ditt eget näst högsta bud – du behöver inte bjuda över dig själv.

Med den här metoden är det fullt möjligt att resa mellan Stockholm och Göteborg för 3 kronor - eller varför inte 1 krona?/LG

 

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy