Annons
Annons
Gröna Tips / Gröna tips / Tipsen för en hållbar påsk

Tipsen för en hållbar påsk

pask-520pask-340Tipsen för en hållbar påsk

Påsk innebär för många god mat, ägg, mycket godis och mängder av färgglada fjädrar. Men med små medel kan man göra påsken lite grönare. Vi vet hur.

Maten

Välj ekologiska ägg. Dessa kommer från hönor som får utföra sitt naturliga beteende och äta naturlig mat och foder som är naturligt.

Sill är ett bra val när det gäller fisk. Denna fisk ligger långt ner i näringskedjan, består av starka bestånd och sparar därmed på havets resurser mer än andra fiskar.

potatis-morot-520

Vill du äta lax kan du leta efter miljömärkningarna KRAV och MSC, som ställer krav på hur fisket utförts.

För dig som gillar lamm är detta ett bra alternativ jämfört med annat kött. Välj gärna fryst, svenskt och KRAV-märkt.

Välj säsongens ekologiska grönsaker: morötter, lök, kålrot, palsternacka, potatis, purjolök, rödbeta, sparris, vitkål, broccoli, blomkål, fänkål och mangold.

Välj ekologisk godis, som är fritt från konstgjorda smak- och färgämnen.

paskpyssel-520

Pysslet

Hoppa över plastprodukterna och gör eget pyssel. Man kan enkelt göra fina grejer med hjälp av lite fantasi. Tips på saker att använda kan vara:

  • Tomma toarullar
  • Ekologiska/giftfria färger och pennor
  • Äggkartonger
  • Giftfritt lim
  • Vanligt oblekt papper
  • Kokta/urblåsta ägg
  • Urdiskade mejeriförpackningar
  • Kottar
  • Ekologiskt garn och tyger

Källa: Naturskyddsföreningen

Av: Johanna Arogén, redaktör
johanna.arogen@livinggreen.se

Foto: SXC

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy