Annons
Annons
Gröna Tips / Gröna tips / Fyra smarta prylar för ett grönare båtliv

Fyra smarta prylar för ett grönare båtliv

Seglarbild-sxc.huSeglarbild-sxc.huFyra smarta prylar för ett grönare båtliv

Ett säkert sommartecken är alla båtar som ligger och plaskar i vattnet. Tillhör du skaran som tycker att sommaren inte är komplett utan ett par åkturer i det blå tipsar vi om några saker som kan vara bra att ha med på båtturen.

 

Hination_foto: Peder_Bollnert
Foto: Peder Bollnert

Stay online
Vill du kunna ladda din mobil direkt från solen, eller få ett starkt, säkert ljus i båten?  HiNation HiLigt är en svensk solcellsprodukt som ger dig upp till 20 timmar belysning eller 3-10 mobiltelefonladdningar. Laddar allt som kan laddas via datorns USB: mobiltelefon, GPS, iPad, iPod, radio etc. Pris ca 1 400 kr

sjoochhav

Snäll mot vatten
Gör minimal påverkan på miljön när du visas i naturen. Sjö & Havs produkter innehåller biologiskt nedbrytbara råvaror och är ett bra alternativ att ha i båten. Sommarkit från Sjö&Hav innehållandes saltvattentvål, saltvattenschampo och mygg- och fästingroll on. Pris ca 189 kr. Finns på utvalda Apotek.

Hamaca-520

Njut av vågorna ombord eller på land
Slappa ordentligt på plats genom att hänga upp en hängmatta - på båten eller kanske på en mysig plats iland. Hamaca har hängmattor i ekologisk bomull, färgade med miljövänliga färger. De har även resehängmattor som är små och lätta att ta med på resan. Priser från ca 299 kr.

dynamoficklampa_clasohlson.com
Foto: Claesolsson.com

Skippa batteri-beroendet
En allt populärare teknik bland husbilarsägare resenärer och miljömedvetna är produkter med generatorer. En ficklampa är alltid bra att ha i nödsituationer, och med denna behöver du inte tänka på batterier utan lampan laddas med veven. Finns på Clas Ohlson för 139 kr.

 

Köpställen:
www.hamaca.se
www.sjohav.se

www.clasohlson.com
www.hination.com

Av: Jenny Brolin
Foto: www.sxc.hu

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy