Annons
Annons
Gröna Tips / Gröna tips / Fem gröna boktips för lata dagar

Fem gröna boktips för lata dagar

Boktips-greenBoktips-green2-340Fem gröna boktips för lata dagar

Planerar du att tillbringa semestern i hängmattan med en god bok? Här är fem förslag på grön läsning!

Badskumt – Gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg av Katarina Johansson
Har du någonsin läst innehållsförteckningen på ditt schampo och funderat på vad det egentligen är som vi gnider in i huvudet flera gånger i veckan? I sådana fall är det här en bok för dig! Boken innehåller både en genomgång av olika ingredienser, tar upp politiken som reglerar produkterna och dess ämnen samt ger en personlig bild av skönhetsindustrin. Här hittar du dessutom konkreta råd och tips för att gå över till mer naturliga alternativ på ett lätt sätt.

No impact man av Colin Beavan

En bok om en familjs försök att leva utan att göra avtryck på miljön. Under ett år äter familjen endast närodlat, avstår från att konsumera nytt, reser med cykel och till fots, och gör även ett försök att klara sig utan el. Boken är en rolig och tankeväckande beskrivning av ett spännande projekt och ger många tänkvärda insikter.

Modemanifestet: De stilsmartas handbok av Sofia Hedström & Anna Schori
I den här boken kan du hitta flera tips kring hur du förändrar din garderob, utan att köpa ett enda nytt plagg! Modejournalisten Sofia Hedström köpstoppade kläder under ett år, och skrev denna inspirerade och lärorika bok som där både hon och vi läsare lär sig vilka möjligheter som finns i garderoben. Boken har blivit väldigt uppskriven och det finns till och med en studiecirkel på ABF som hjälper deltagarna att detoxa sin garderob med hjälp av den här boken. Boken var nominerad för LivingGreen Awards 2012.

Finns på Bokus för 163 kr

Sleeping naked is green av Vanessa Farquharson
Undertiteln på denna bok är ”How an Eco-Cynic unplugged her fridge, sold her car and found love in 366 days” och det hörs ju direkt att det här är en bok som måste läsas! Visserligen ytterligare en författare som på ett år gör gröna förändringar i sitt liv, men som gör det på sitt sätt. En humoristisk och lättsam bok.

Early Retirement Extreme av Jacob Lund Fisker
Du som är intresserad av privatekonomi och som inte är sugen på att jobba tills du är 65 – här är boken för dig! Early Retirement Extreme är en ”livsstil” som handlar om att spara så mycket pengar man kan och sedan leva på avkastningen och därmed gå i pension tidigare. Även om fokus är att spara pengar, så tar Fisker även upp många miljömässiga spår då det ju också innebär minskad miljöbelastning då konsumtionen hålls nere och det som redan ägs måste hålla länge. Boken innehåller dessutom många tankar kring hur vi lever i dagens samhälle.

Av: Jenny Brolin

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy