Annons
Annons
Gröna Tips / Gröna tips / Tre sätt att minska på plastanvändandet

Tre sätt att minska på plastanvändandet

minska-plasten-520minska-plasten-340Tre sätt att minska på plastanvändandet

Köpställen:

Stekpanna ”Eco Kitchen” från OBH Nordica, från 495 kr

Vattenflaska från Klean Kanteen, 205 kr hos Addnature.se

Tygkasse från Envirosax, 89 kr hos Hållbar.se

Fler tips om hur du minskar kemikalierna i din vardag

Nästan varje stormfågel i Nordsjön har plast i magen, och varje år dör mer än en miljon sjöfåglar då de ätit plast. Vill du göra en insats för att minska sopberget av plast, testa våra tips!

1. Ta med tygkasse till affären
På så sätt minskar du inte bara din miljöpåverkan, du kan även spara cirka 600 kronor om året på att inte köpa butikens påsar. Den där tygpåsen som du kanske behöver köpa har du alltså tjänat in ganska snabbt.

2. Byt ut köpvattenflaskan
Låt bli att köpa flaskvatten och investera istället in påfyllningsbar flaska som du kan fylla och ha med dig när du är på språng. Att återanvända en flaska du en gång köpt med vatten i, är inte att rekommendera med tanke på kemikalieläckage och bakterietillväxt. Ett tips är istället att införskaffa en vattenflaska i metall som kan användas om och om igen. Ytterligare ett alternativ är att återanvända en flaska i glas som du kanske har hemma.

3. Skippa teflonpannan
Teflon och andra ”anti-stick”-ämnen är dåliga ur både miljö- och hälsosynpunkt då flera är både reproduktionsstörande och giftiga. När teflonet hettas upp til högre temperaturer kan teflonytan brytas ner och avge giftiga partiklar och gaser, vilket kan ge influensaliknande symptom hos människor, men även har kopplats till dödsfall hos husdjur. Investera hellre i en gjutgärnspanna eller en stekpanna med keramisk beläggning.

Av: Jenny Brolin

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy