Annons
Annons
Guider / Guider / Här hittar du ekologiskt mode på nätet

Här hittar du ekologiskt mode på nätet

bomull-520bomull-340Här hittar du ekologiskt mode på nätet

Lästips!

Bomull: en solkig historia, av Gunilla Ander

gunillaander-160

Den gröna trenden har gått från mat till skönhet och nu finns det fler klädskapare som satsar på kläder som tillverkas under justa förhållanden. Vi listat 10 nätbutiker som säljer kläder med det gröna modet i fokus.

bambubutiken

Bambubutiken
Butiken som helt enkelt tröttnade på material som odlas med gift och under orättvisa arbetsförhållanden. Här finns basplagg i ekologisk bambu och bomull för hela familjen till rimliga priser. De har även ett litet sortiment av sängkläder.

Webbsida: www.bambubutiken.se

hildur

Hildur
En av affärsidéerna är att uppmuntra till ”slow shopping”. Här finns ett brett urval av snygga kläder och sängkläder i ekologisk bomull och andra naturmaterial för kvinnor och män. Priserna är lite dyrare men man kan hitta en hel del i reahörnan till bra priser.

Webbsida: www.hildur.se

ekogarderoben

EkoGarderoben
Det här är webshopen där de tänker grönt på alla plan, som att skicka kläderna i kartonger utan tryck för att de ska kunna återanvändas. Enkla plagg för hela familjen och priserna är rimliga. Här säljs även sängkläder, handdukar och tygleksaker.

Webssida: www.ekogarderoben.se

jordnara

Jordnära
Här satsas det på ekologiskt och närproducerat så mycket som möjligt. I sortimentet finns fina klänningar i tidlösa mönster för vardag och fest. Priserna är högre.

Webbsida: www.jordnara.com

karlimar

Karlimar
Grundaren ville göra något åt hållbar konsumtion och startade därför denna nätbutik som har ett litet sortiment av stilrena finkläder. Utbudet är för både vuxna och barn och priserna är ganska höga. Butiken har även ett miljötänk i sina förpackningar.

Webbsida: www.karlimar.se

littlebloom

Little Bloom
Shoppen jobbar med svenska designers för att minska transportsträckor. Här finns barnkläder, tygblöjor och leksaker i riktigt fina och roliga mönster. Pröva dig fram med ett prova-på-kit på tygblöjor i 14 dagar för 200 kronor. Har även ett lite utbud av basplagg för vuxna. Rimliga priser.

Webbsida: www.littlebloom.se

lotuseko

LotusEco
Detta företag lägger stor vikt vid att hitt kläderna som är tillverkade under rättvisa förhållanden. Här finns ett stort utbud av både basplagg och snyggt mönstrade plagg för kvinnor, män och barn till rimliga priser. Information om var bomullen är odlad och plagget producerat går att läsa om varje plagg.

Webbsida: www.lotuseco.se

madeforkids

MadeForKids
Här säljs fina barnkläder i roliga mönster. I största mån av ekologisk odlad bomull, ytterkläder är till exempel gjorda av återvunnet material. Har en del erbjudanden och fem procent av den totala ordersumman går till UNICEF.

Webbsida: www.madeforkids.se

ekotextil

Näva
Basplagg, underkläder och strumpor för vuxna och barn. Även täcken, kuddar och sängkläder. Priserna är åt det dyrare hållet. Här kan man läsa till sig information om hur produktionen av bomull går till, på det konventionella sättet och även om projekt som jobbar mot det.

Webbsida: www.ekotextil.se

ecowear

Smögen Ecowear
Företaget startades av en kvinna och riktar sig mot företag som vill profilera sig som miljömedvetna. Du kan beställa t-shirtar, pikétröjor, kepsar, väskor och andra företagskläder i storpack utan tryck. Allt i hundra procent ekologisk bomull. Sätter även ihop presentkorgar till företag med miljövänliga gåvor.

Webbsida: www.ecowear.se

Av: Virginia Åslund

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar