Annons
Annons
Guider / Guider / Vintageguide - Stockholm

Vintageguide - Stockholm

Bästa vintige i StockholmVintageguide-
Stockholms bästa vintagebutiker

Det vimlar av vintagebutiker i Stockholm. LivingGreen har shoppat runt, jämfört utbud, priser och service och kan nu presentera listan över Stockholms bästa vintagebutiker. Vi sätter också vintagebetyg på varje stadsdel.

 Finest Vintage Sibyllegatan 59Boutique Finest

Studio Vintage Grev Turevatan 23Studio Vintage är ren lyx

Östermalm Tre LivingGreen glober

Boutique Finest, Sibyllegatan 59
Boutique Finest står för sitt namn. Här hittar vi Chanel och Gucci i form av kavajer och väskor. Är det vintage för några tusenlappar du är ute efter är detta stället för dig.

Marielle, Erik Dahlbergsgatan 23
Utbudet hos Marielle är fantastiskt och det är inte allt, ägarinnan erbjuder även personal shopping för dig och dina vänner. Service och kvaltitet!

Boutique Två Tre Gånger, Linnégatan 34
På Östermalm hittar vi en systerbutik till Två tre gånger på Hornsgatan. Lyxiga märken som Escada och Dior trängs bland flera andra. Är du efter ett par örhängen eller en designerväska i gott skick är det hit du ska gå. Här ser man ofta kända ansikten lämna in sina plagg till försäljning. När vi var där lämnade just Britt Ekland in sina dyrgripar.

 

Studio Vintage, Grev Turegatan 23
Studio Vintage är precis vad Stockholm har saknat. Utplockad vintage från Paris, London och USA är prydligt upphändga tillsammans med svenska designers. Ägarinnan har en känsla för stil. Affären erbjuder det lilla extra som att alla plagg är grundligt rengjorda och nya sulor sätts på vintageskor. Om du har intalat dig att second hand är smutsigt och tråkigt, gå till Studio Vintage och du kommer att ändra dig direkt!

Acne ArchiveAcne är trendigast

Lisa Larsson Bondegatan 48Lisa Larsson är en klassiker

Filippa K Hornsgatan 77En trend bland fashonabla märken

Beyond  på ÅsögatanKult affären som har priser därefter

Weekday Weekday har höga priser

Vasastan Två LivingGreen glober

Epok Gammalt & Nytt, Odengatan 83
Att gifta sig brukar i de flesta fall innebära en ny vit klänning. Här kan du köpa en brudklänning med en historia. Bland de vita skapelserna kan du även hitta en frack till brudgummen.

 

Acne Archive, Torsgatan 53
Svenska märket Acne följer tidens anda med återvinning i fokus. Hos Acne Archive hittar du gamla kollektioner till reducerade priser men även remakes av gamla kläder från just Acne. Extra poäng för trevlig personal!
 


KungsholmenTvå LivingGreen glober

Mamma Second Hand, Bergsgatan 19
Second hand finns det gott om men finns ofta bara i små storlekar. För dig som är gravid och vill vara eko har du Mamma Second Hand på Bergsgatan. Mammavänliga plagg i alla former!

Mint & Vintage, Sankt Eriksgatan 48
Mint & Vintage är lika fint som namnet. Vintage från olika delar i världen samlas med svenska designers som Minimarket och Lamilla. Butiken har även en webshop, www.mintandvintage.com.Söder SoFoTre LivingGreen glober

Beyond Retro
, Åsögatan 144
På den brittiska kedjan Beyond Retro kan man hitta precis allt. De säljer handplockade kläder från hela världen och hänger alltid med i nya trendsvängar. Nackdelen är att det är dyrare än i de flesta andra second hand affärer. Trots priset är den värd ett besök eftersom man blir inspirerad av att bara gå och kika i affären.

Stadsmissionen, Skånegatan 75
På Stadsmissionen hittar ni dam- och herr-second hand till rimliga priser där all vinst går till Stockholms hemlösa. Här kan man fynda mycket svenskt mode från 1970-, 80- och 90-talet. Det bästa med denna butik är att de ofta har reor och fyndlådor där du kan hitta klänningar för en guldpeng.

Lisa Larsson, Bondegatan 48.
Denna lilla affär är full med kläder, smycken, skor och accessoarer. Här hittar ni vackra kläder från 30-talet och uppåt. Välbesökt av många designers och stylister.


Söder Zinkensdam-Mariatorget-Hornstull Fem LivingGreen glober

Judits herr och dam, Hornsgatan 65 & 75
Judits second hand-affärer är de finaste och mest välsorterade butikerna. Hit ska man gå speciellt om man är ute efter väskor eller skor av något mer exklusivt märke. Man får dock vara beredd på att det kostar, men det mesta är i riktigt bra skick.

Myrorna, Hornsgatan 96
På Myrorna är det inte lika välsorterat, man får leta lite längre efter det man vill ha men man får det för ett lägre pris. Just det som är det härliga med second hand! Att vinsten går till välgörande ändamål ger ett stort plus i kanten.

Filippa K, Hornsgatan 77
Precis som bland annat Boomerang och Acne har Filippa K öppnat en second hand affär där de säljer gamla Filippa K-kläder samt noggrant utplockade vintagesmycken. Denna affär är absolut värd ett besök då man hittar kläder av riktigt bra kvalité.


City En LivingGreen glob

Weekday, Drottninggatan 65
På våning 3 har Weekday sin second hand avdelning. Allt som säljs här är noggrant utvalt och går hand i hand med det övriga modet på Weekday. Prisklassen är ungefär densamma som hos Beyond retro, så passa på när de har rea!


Av: Anne-Lie Karl och Johanna Mjörheim
Foto: LivingGreen.seLäs även: Eko- och rekobegreppen, Grönt mode – ekologiskt, etiskt och estetiskt, En weekendgarderob för tre hundralappar

Kommentarer (1)Add Comment
Oförskämt på Studio Vintage på Grev Turegatan 23
Beskrivningen låter bra men jag har aldrig varit med om ett mer oförskämt beteende och verklighet långt från deras reklam. Jag hade sett en väska på webben som jag ville köpa. Ringde butiken samma dag för att försäkra mig om att de stängde kl 18 (sommartid stänger butiker lite tidigare ibland). Klockan 17:50 går jag in i butiken som börjat stänga, men dörrarna är fortfarande öppna. Knappt har jag kommit över tröskeln som jag får världens utskällning. De har stängt! Frågar vad klockan är? Får svaret att det har ingen betydelse. Sedan börjar expediten gorma och ge en utläggning om att hon kunnat vara på toaletten när jag kom in i butiken. Allt detta okväde får jag innan jag hinner backa ut igen.

Det här är inte ett bemötande som man vill få när man är på väg att köpa en Chanelväska för 12 000 kr! Vilken besvikelse! Jag har aldrig varit med om liknande. Låt världen slippa labila och oförskämda expediter och tack att det finns så många andra trevliga butiker på Östermalm med fantastiska varor.

Skriver detta för att jag tycker att ingen ska behöva vara med om något liknande. Fick gå från jobbet tidigare för att hinna till butiken.
0
Skrivet av Katarina som gillar mode, juli 05, 2011

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy