Annons
Annons
Hälsokrönikan / Planera in "paus" i agendan

Planera in "paus" i agendan

Hinner du trycka på paus?

Hinner du trycka på paus?Johanna Arogén: "Planera in paus i agendan"

JohannaArogen

Namn: Johanna Arogén
Ålder: 32
Bor: i Umeå
Jobbar med: Chefredaktör på webbtidningen Livskick och konsult
Motto: Älska dig själv!

Favoritprodukt på ekohyllan: GoGreens ekologiska bönmix

Hälsokrönikan publiceras i samarbete med:

livskick_webblogga_150x47

Det är nästan lite ”inne” att vara upptagen. På något vis duger man inte om man inte har en miljon bollar i luften, springer på möten och samtidigt hinner med att vara pappa eller mamma. En del har en naturbegåvning i att aldrig ha fritid eller tid för vänner (om man har några) och för de kanske det passar bra med en överfylld agenda. Men för mig är den modellen helt fel.

 

Även om det är spännande att ha mycket att göra (speciellt när det är roliga projekt) är det viktigt att ta ett steg tillbaka och tänka på varför man gör det – och vad det är man prioriterar bort under tiden.

Tidigare sprang jag ständigt omkring halvt förvirrad och hade ångest över min evigt växande att-göra-lista, men med tiden har jag lärt mig att genom att strukturera upp vardagen och planera in alla måsten i kalendern släpper kaoskänslorna en aning. Om det är något jobbigt eller tidskrävande som ska göras, skriver jag in detta i kalendern, avsätter tid för aktiviteten, och släpper det tills det är dags.

På så sätt behöver jag sällan fundera på någonting jag inte behöver fokusera på just nu och vet att jag inte glömmer det, för det är många gånger känslan att man kanske missat något som stressar.

På samma sätt kan det vara en bra idé att planera in vila och tid för roliga aktiviteter. Även familjetid kan hamna på agendan. Det gör dig inte till en sämre människa för att du måste planera in tid med din familj – tvärtom gör det att du känner dig avslappnad under den tiden istället för att oroa dig för saker du borde göra.
Att vara ambitiös och framgångsrik är allstå inte likställt med att inte ha fritid.

Du har inte högre status för att du är upptagen. Se istället till att planera in tid för familj och vänner – åtminstone de som ger dig energi. För energi behöver du för att orka fortsätta jobba. Självklart måste man prioritera, så se till att prioritera rätt utifrån just dina förutsättningar för stunden.

Av: Johanna Arogén, chefredaktör Livskick.nu

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar