Annons
Annons
Hälsokrönikan / Kapa bitterheten och lev ditt liv!

Kapa bitterheten och lev ditt liv!

halsokronika-nov-340halsokronika-nov-520Kapa bitterheten och lev ditt liv!

camilla-160
Namn:
Camilla Johansson
Ålder: 28 år
Bor: På underbara Västkusten

Jobbar med: Gyminstruktör, redaktör på Livskick.nu
Motto: Lev livet så som DU vill leva det!

Publiceras i samarbete med:livskick_webb_160

Jag har oanade förmågor att anpassa mig. Ibland känns det som att man inte har något val i hur man hanterar svåra situationer, men jag skulle vilja hävda man har det.

Hamnar man in en mindre bekväm situation så kan man faktiskt välja hur man tacklar den. Visst kan man oja sig över hur jobbigt det är, man kan gräva ner sig och beklaga sig tills man ruttnar av bitterhet. Eller så kan man bli besviken först - och sedan leta lösningar för att inte sitta fast längre än nödvändigt.

Jag vill faktiskt inte sitta fast någonstans - jag har cellskräck när det gäller bitterhet. Jag tuggar hellre av min egen arm än att leva i en dimma av negativitet och problemsuktande. För visst är det så att en del människor går igång på negativitet, skitsnack och andras olycka. Skvaller och olycksaningar gör att vissa människor tankar energi. Ovänskap och långsinthet kan trigga igång sinnligheten hos den bråksugna. Detta är enligt mig oförklarligt.

"Hamnar man in en mindre bekväm situation så kan man faktiskt välja hur man tacklar den"

Jag har alltid varit ganska konflikträdd, feg och olustig till bråk och ovänskap. När någon tyckt att jag gjort fel så har jag trott på det. Jag har ändrat mig och glatt mig åt att behaga andra. Jag har aldrig riktigt vetat vem jag är. (Det förstås, i vissa områden har min fabulösa expertis glänst likt polstjärnan på svart himmel - föräldraskap till ett exempel. Ingen i världen kan ju vara en sådan bra mamma som jag?)

Nu efter ett par månader där jag fått smaka hårda sparkar i livets rond så har jag insett att det inte alltid är så bra att försöka uppfylla andras förväntningar. Vidare har jag aldrig hört så fina ord till och om mig själv som nu – när jag är mig själv och vågar stå för det. Jag reagerar, agerar och lever dag för dag. Jag gör det jag tycker att jag ska göra – inte vad andra tycker.

Nej, negativitet står jag redo att skicka bort. Låt mig vara, jag har inte tid. Folk kan tycka och tänka som de vill. Eftersom jag är den jag måste umgås mest med är det ju en fördel att vara nöjd med den personen – och det är den mest effektiva vägen till ett liv fyllt av skratt och lycka.

Av: Camilla Johansson

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar