Annons
Annons
Hälsokrönikan / Kickstarta våren i naturen

Kickstarta våren i naturen

naturen-520naturen-340naturen-160Kickstarta våren i naturen

camilla-160
Namn:
Camilla Johansson
Ålder: 28 år
Bor: På underbara Västkusten

Jobbar med: Gyminstruktör, redaktör på Livskick.nu
Motto: Lev livet så som DU vill leva det!

Publiceras i samarbete med:livskick_webb_160

Jag älskar utomhusträning. Även om jag stormtrivs på gymmet så är det utomhusträningen och skogen som får min längtan efter våren att rusa i blodet. Denna vår ska jag med noga planering ge mig själv en riktig utomhusboost med löpning i skogen, armhävningar på barmark och fantasifyllda övningar utomhus. På köpet blir träningen så grön den kan bli.

Naturen är ett stort gym och med fantasi kan man använda det till en riktigt grym genomgång av kroppen. Samtidigt ökar det psykiska välbefinnandet då naturen bjuder på många upplevelser.

Den friska luften slår som en mjuk vattenvåg mot kroppen. Inandningen känns som en energikick rätt in i kroppen och benen fylls genast med bubblande lust att springa snabbare än någonsin. Vårsolen värmer och svetten börjar klibba innanför tröjan. Än är det för kallt med bara tröja så en vindjacka åkte på när jag gick ut.

"Kroppen är byggd för rörelse - väck din kropp!"

Jag möts av små knoppande tussilago där jag springer vid vägkanten, lite porlande vatten som slagit sig igenom isen i diket skriker ut sitt vårtjut och jag kan inte annat än att le stort då jag lägger in nästa växel och viker in på en brant skogsstig rätt upp bland träd och stubbar. Marken tar emot fötterna med ett dovt och nästan fjädrande grepp. Våren är här och viljan att köra slut på hela kroppen är som en våg av lust... nu är det dags...nu kör vi!

Ta kontroll nu. Ta på promenad- eller löparskorna och ge dig ut i naturen. Lek av dig! Känner du att du inte orkar så är det en felaktig känsla. Din kropp är inte byggd att vara stilla och det är din skyldighet att väcka den. Låt dig inte luras in i lathetens famn och fall inte för stressens bortförklaringar.

Jag kan lova dig att om du ger det fyra veckor av riktigt engagemang så kommer du i femte veckan längta tills träningstiden kommer på dagen. Träning föder mer lust.

Att vara utomhus är enligt mig den bästa starten du kan ge dig själv. En fin januaridag kan bli förändringen du väntat på. Det du behöver göra är att putta kroppen in på rätt spår. Nyttja moder jord som skapat dig från början. Hon är givmild, pålitlig och ett överlägset träningsredskap!

Av: Camilla Johansson

Foto: Johanna Arogén

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar