Annons
Annons
Hälsokrönikan / Upptäck och njut av det vegetariska

Upptäck och njut av det vegetariska

soppa-520soppa-340Upptäck och njut av det vegetariska

camilla-160
Namn:
Camilla Johansson
Ålder: 28 år
Bor: På underbara Västkusten

Jobbar med: Gyminstruktör, redaktör på Livskick.nu
Motto: Lev livet så som DU vill leva det!

Publiceras i samarbete med:livskick_webb_160

När många av oss tänker på något vegetariskt så ser vi ett salladsblad och några tomater, med några hackade gurkbitar. I bästa fall kanske man tänker på någon smaklös böngegga som ligger på tallriken. Då kanske det inte är så konstigt att det inte känns lockande att välja det vegetariska alternativet.

Men kom ihåg att matlagning ska vara roligt, och att maten ska vara färgglad, nyttig och en njutning! Det finns så mycket inspiration att hämta från olika håll - och så otroligt mycket god mat att upptäcka. Låt inte latmasken och tryggheten ta över lusten i din matjakt; det brukar inte bli särskilt bra i längden. Köttfärsås och spagetti i all ära men man tröttnar snabbt också. Jag är inget proffs men jag gillar att testa olika maträtter. Var inte rädd för att göra fel, och tänk så här: "Vem som helst kan röra i en gryta".

"Matlagning ska vara roligt"

En dag i veckan kan man faktiskt viga åt Vego, en annan dag åt något annat. Vips så har du en varierande matsedel, kroppen mår bra och nyfikenheten stillas. Ibland är vi helt enkelt för fega när det kommer till köksmod. Det ska gå snabbt, vara gott och väl beprövat innan vi startar timern och ”slösar” tid i köket. Varför? Helt enkelt för att vi är bekväma.

Jag är ovan och trevar mig fram på den biten trots att jag alltid använt mig av olika varor i all min matlagning. Dock är den fasta bilden i mitt huvud att en köttbit, korv eller något sådan ska vara en del på tallriken. Det känns nästan som om man glömt något då man inte använder sig av dessa proteinkällor som så vackert symboliserar en komplett måltid då det ligger bredvid potatisen och salladen.

"Låt inte tryggheten ta över lusten"

Nu försöker jag (på grund av hälsoskäl) att blanda in mer och mer vegetariskt i min kost och upptäcker till min förtjusning att man visst kan ha en komplett måltid trots att en biff inte ligger på kanten. Det blir mer än en vegetarisk dag i veckan för mig och familjen, och de flesta andra dagarna äter vi fisk. Jag älskar att chocka mina principer - för vad vore livet utan nyfikenhet och mod att testa nytt?

Så dra på dig fantasiförklädet och googla fram inspiration till just din smak. Jag lovar, du kommer att bli glatt överaskad av det du hittar och det du smakar. Lycka till!

Av: Camilla Johansson

Bild: SXC

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar