Annons
Annons
Hem och inredning / Hem och inredning / Ny stadsdel i Stockholm byggs klimatsmart

Ny stadsdel i Stockholm byggs klimatsmart

Norra DjurgårdsstadenNorra Djurgårdsstaden

Ny stadsdel i Stockholm byggs klimatsmart
Den nya stadsdelen Norra Djurgårdsstaden i Stockholm ska byggas klimatsmart.

Projektet har valts ut som ett av endast sexton storstadsbyggen i världen som ska få internationell hjälp, både med tekniska lösningar och med finansiering.

Under klimatkonferensen C40 i Seoul i Sydkorea förra veckan utsågs Norra Djurgårdsstaden till ett av sexton stadsbyggnadsprojekt i världen som ska få stöd av Climate positive development program, som initierades av förre amerikanske presidenten Bill Clinton. Programmet arbetar för klimatsmarta stadsmiljöer.

Övriga projekt är spridda i Australien, USA, Kanada, Sydafrika, Brasilien och Asien. I Europa finns förutom Norra Djurgårdsstaden bara ett ytterligare projekt med på listan, och det finns i London.

Totalt ska cirka 1 miljon människor bo i de klimatsmarta stadsdelarna. För Norra Djurgårdsstadens del innebär byggplanerna cirka 10 000 bostäder och 30 000 arbetsplatser 2025. De börjar byggas i höst eller vinter, och byggande ska ske med stark inriktning på kollektivtrafik, cykling, teknik för att ladda helhybridbilar och låg energiförbrukning.

Källa: DN

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy