Annons
Annons
Hem och inredning / Hem och inredning / Tre kemikaliefria städtips för hemmet

Tre kemikaliefria städtips för hemmet

Citroner-Grumme-sapa-bikarbonat-bakpulver-520Citroner-Grumme-sapa-bikarbonat-bakpulver-340Tre kemikalie-fria städtips för hemmet

En stor fördel med dessa tre rengörings "produkter" är att de är ofarliga för vattendrag och är ej hormonstörande.

bikarbonat rengöring
Klassisk Bikarbonat funkar fint mot myror och dålig lukt.

Fler artiklar:

Läs fler gröna tips>>

Klimatsmarta rengöringsmedel>>

En av bovarna till kemikalierna i våra hem är de städprodukter vi använder. Vi vill få rent, men använder istället frätande och otäcka ämnen där vi vistas oftast. Här hittar du tre tips på ”produkter” för att städa naturligt istället!

tragolv-sapa-
Såpa kan användas till mycket mer än skinande trägolv

Såpa
Såpa är bra till mycket mer än att bara rengöra golven. Till exempel kan ugnen rengöras genom att smörjas in med såpa, hettas upp till 100 grader och sedan tvättas ur med en svamp när den svalnat. Att koka upp vatten med lite såpa i kan också hjälpa till att rengöra brända kastruller.

sink-diskho-citron-
Glänsande disko får du med citronhalva

Citron
Något som är riktigt användbart i städningen är en vanlig citron. Enkelt och smidigt! Dela en citron på hälften och gnid diskho och diskbänk ren. Citron är också effektivt för att få bort kalkbeläggningar i duschen. Fukta salt med citronsaft och låt verka över natten innan du sköljer av. Citron trollar bort fläckar och frächar upp skärbrädor.

tvattmaskin-bikarbonat-
Förläng livet på tvättmaskinen med bakpulver

Bikarbonat/Bakpulver
Med bikarbonat får du enkelt bukt med stoppet i avloppet. Häll i en halv deciliter bikarbonat och en halv deciliter vitt vin eller ättika som du låter verka en stund innan du spolar med hett vatten. Du kan även använda bikarbonat för att rengöra tvättmaskinen genom att köra maskinen utan tvätt med en halv deciliter bikarbonat istället för tvättmedel.

Bikarbonat används även mot myror i hemmet och det tar bort lukter, fläckar m.m. En burk med litet bikarbonat under diskbänken absorberar tar bort dålig lukt.

Av: Jenny Brolin
Foto: SXC.hu / LivingGreen.se

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy