Annons
Annons
Hem och inredning / Hem och inredning / Platt-tv:n slukar energi

Platt-tv:n slukar energi

Platt-tv:n slukar energi

Platt-tv-apparaterna är riktiga energibovar som slukar el – inte minst i stand by-läge. Men nu kommer nya modeller som drar mindre ström.

Ditt hem är förmodligen fullt av prylar som drar el. Har du dessutom bytt ut en tjock-tv på 28 tum till en 42 tums platt-tv betyder det betydligt högre elräkning.

För de största modellerna får man räkna med runt en femhundralapp i förbrukningskostnad om året. Men dessutom drar apparaten energi om den står i stand by-läge.

Ända upp till 30-40 procent av den energi som hushållsapparaterna använder under sin livslängd går åt i standby-läge. Totalt kan därför upp till 10 procent av hushållselen gå åt till standby-läge, enligt Energimyndigheten.

Samtidigt håller kunderna på att bli mer och mer energimedvetna och frågar ofta hur mycket el platt-tv:n drar. Det berättar Sara Widman, pressansvarig på elektronikkedjan Siba för nyhetssajten E24.

Hittills har platt-tv funnits i två varianter: plasma eller LCD. Nu lanseras även LED, som är en vidareutveckling av LCD. Fast tunnare och energisnålare.

Läs här hur mycket energi de populäraste platt-tv-apparaterna drar.

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar