Annons
Annons
Hem och inredning / Hem och inredning / 33 miljarder anledningar att vårstäda

33 miljarder anledningar att vårstäda

33 miljarder anledningar att vårstäda

Svenskar har prylar de aldrig använder för uppemot 33 miljarder kronor i skåp och garderober. Dags att vårstäda, uppmanar auktionssajten Tradera.

Vi svenskar har prylar vi aldrig använder för över 33 miljarder kronor undanstoppade i förråd, vindar och garderober. En ordentlig vårstädning kan med andra ord finansiera sommarens semester.

Enligt Traderas undersökning uppskattar svenskarna att de har prylar för i genomsnitt 7 585 kr i vindar, garderober och förråd. Bland Sveriges 4,5 miljoner hushåll innebär det att svenskarna gemensamt har en dammig skatt på över 33 miljarder kronor.

Förrådet är ett av de utrymmen i boendet som svenskarna avskyr mest att städa, 39 procent har inte städat i sitt förråd på över ett år. Av de tillfrågade uppger 93 procent att de har prylar i förråden som de aldrig använder. Trots detta fortsätter man att spara på prylarna.

Många inbillar sig att sakerna ska komma till användning igen (66 procent) 29 procent orkar inte göra sig av med sakerna och 25 procent har kläder som passat tidigare och som man hoppas kunna komma i igen. Det är också många som tror de bara har skräp och att prylarna inte är värda någonting (20 procent) men där har man ofta fel.

– Det finns nästan alltid en köpare oavsett hur mycket man själv tycker att en pryl är obetydlig eller saknar värde. Det finns folk som samlar på precis allt och i var mans förråd finns nog en skatt i någon utsträckning att hitta, säger Anna Chrona, presschef på Tradera.

Kommentarer (1)Add Comment
FENG SHUI bok "rensa i röran"

Mycket tänkvärd bok rekommenderas. Istället för att slänga - skänk så kan någon annan få glädje av prylarna eller sälj. Det lönar sig, man känner sig så nöjd efteråt.
0
Skrivet av anita nilsson, augusti 21, 2010

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy