Annons
Annons
Hem och inredning / Hem och inredning / FORMEX bjöd på färgglad lek

FORMEX bjöd på färgglad lek

Kassar från  Superstudio

Bildextra:
FORMEX bjöd på färgglad lek

I torsdags slogs dörrarna upp för 2010 års sista Formex mässa på StockholmsMässan i Älvsjö. Vi åkte dit för att se vad vi kan förväntas se i Svenska affärer i höst och givetvis för att plocka ut våra egna favoriter.

Mässans onödigaste

Mässans onödigaste en gurkhållare från Forsberg&ForsbergEn gurkhållare i miljövänlig plast som ska bevara gurkans hållbarhet i en hel vecka. Från Forsberg&Forsberg

FORMEX på Stockholmsmässan anordnas 2ggr per år, i januari och augusti.

På mässan samlas agenter, grossister, importörer, formgivare, producenter och inköpare från nordiska inrednings- och presentbranschen.

Rösta på årets Formidable här.

 

Här finns allt från handarbete till italiensk design. Det är här de stora och små handlarna gör sina inköp inför hösten och julhandeln.

Det är ett färgglatt och lekfullt arrangemang från Stockholmsmässans sida. Färger som dominerar är i den varma skalan som rött, rosa och orange. En av mina favoriter direkt blir mässans egendesignade utrymme för möten och föreläsningar. Här pyntas scenen med ballongarrangemang i olika färger. Buffén med namnet Happy Dining, i anslutning till scenen där gamla lampskärmar i olika former klätts i tyg och pärlor. Lamporna ger inspiration och ideer hur man själv kan om man vill. Design Creative Force

Designen återspeglar stämningen i ett land och med det i åtanke är vi helt klart inne i en högkonjunktur. Formex  satsning på barnavdelningen är en termometer på att barn föds och föräldrar handlar. Få gröna överraskningar återfinns dock här. En dröm vore självklart att det nya som produceras för kommande generationer skulle ha en självklar hållbar tanke.

Kökstrenden håller i sig
Vår fascination kring matlagning är tydlig i en av de tre stora mässhallana. Köket är en huvudattraktion i ett hem och smyckas på samma sätt som "finrummet" på 70-talet. Utbudet av färgglada plastskålar, smarta potatisskalare och en tro det eller ej: gurkhållare, gör mig mätt innan jag smakat på förrätten.

Två Formex favoriter

Matta av återvunnet material eller remake

Dörrmattan från The Maine Float Roap Co som är gjord av återanvända rep som tidigare använts för hummerfiske. Handvävda av lokala konsthantverkare är de ett färgglatt komplement i vårt klimat. (Pris ej klart ,mer info: www.aridee.se)

Kassar från Superstudio

Plisserade shoppingkassar från danska Superstudio i vackra färger. Tillverkade av miljövänligt och nedbrytbart material. Prislappen känns dock inte helt övertygande. (Pris från 490 kronor)

Formex bästa i bilder

1.aridee_metallkorg
2.aridee_matta
3.animals_wood_davidweeks_520
4.bambulampa_520
5.cafelampa_1_520
6.formexlampa2_520
7.coffiecup_520
8.oddbird_lampa_520
9.1superstudio_kasse_knaplus-group
9.2tidningsbag_520
01/10 
start stop bwd fwd

Ovan på bild: Metallskål och dörrmatta från www.aridee.se av spillmaterial, Leksaksdjur av trä och plisserade kassar från www.superstudio.dk, Ficklampor av bambu, taklampor remake av Formex, Kaffekoppar av porslin med gummilock i alla möjliga varianter och kassar av återanvända, bordslampor från Oddbirds.

Av: Edit Künstlicher

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy