Annons
Annons
Hälsa / Hälsa / Skäm bort dig själv

Skäm bort dig själv


Skäm bort dig själv
Vi listar fem miljövänliga sätt att skämma bort dig själv som gör livet roligare när mörkret faller.

Alla behöver vi aktiviteter för återhämtning och påfyllning av skön livsglädje. För dig som inte hittar lyckan i det lokala köpcentrat har vi tagit fram fem inspirerande alternativ. För visste du att hjärnan mår bra av och att du till och med förlänger ditt liv när du lär dig något nytt!

 

Kurser i mindfulness:
www.mindfulnessgruppen.se Stockholm
www.naturligtvisa.se Göteborg
www.medborgarskolan.se Hela landet
www.folkuniversitetet.se Hela landet
www.smallsteps.nu. Få korta effektiva övningar i mindfulness via sms.

Mindfulness - lev i medveten närvaro
Mindfulness handlar om sinnesnärvaro. Genom att vara medvetet närvarande i nuet kan man bli friare att välja hur man vill agera på det som händer i tankar, känslor och kropp i varje ögonblick.

Mindfulness har rötterna i yoga och buddistisk tradition för över 2000 åre sedan. På 70-talet rensades konceptet på sitt religiösa innehåll och lanserades på en stressklinik i USA av John Kabat - Zinn. På kort tid har det också blivit ett viktigt inslag i hälso- och sjukvård.

Modern medicinsk forskning har visat att mindfulness har goda effekter på sömn, immunförsvar, smärta, oro och stressrelaterade besvär. Många upplever ökad stresstålighet, ökad självkänsla och att det är lättare att koppla av och känna större livsglädje.


Det erbjuds mängder av minfulnesskurser på den svenska marknaden. Var uppmärksam på att alla kan kalla sig mindfulnessinstruktörer utan någon egentlig utbildning. Se därför efter så kursledaren är MBSR-utbildad, vilket står för Mindfulness-Based Stress Reduction
Läs mer och boka på
www.baravara.se

Baravara - öppna dörren till dig själv
Ge dig själv några dagar i stillhet där du blickar inåt. På Baravaras kursgård vid Siljan i Dalarna får du hjälp att själv upptäcka vem du är.

Terapin som bedrivs är en kombination av österländsk meditation med västerländsk terapi. Människan ses som en helhet och man arbetar både med kroppen, känslorna och intellektet för att finna inre frid och tystnad.  Alla terapeuter på Baravara har jobbat med sin egen och andras personliga utveckling i flera decennier.Improvisationsteater
Kasta dig ut i det okända och anmäl dig till en kurs i improvisationsteater! Det är teater utan manus och en utbredd konstform över hela världen. På ett enkelt och lustfyllt sätt utvecklar du din kreativitet, samarbetsförmåga och att tänka i nya banor.

En kurs ger också insikt i kroppsspråk, och en ökad medvetenhet att stå på scen inför en publik. Du övar upp din spontanitet och förmåga att använda din första idé när du ställs inför en situation.

Lär dig skapa något nytt!
Släpp fram din kreativitet. Upplev den härliga känslan att skapa något med dina egna händer. Det finns massor av saker att fördjupa sig i på olika kurser runt om i landet. Här tipsar vi om några favoriter.

Kurser i porslindocktillverkning:
www.dockor.se Helgkurser i Uppsala, mfl.
www.hobbykeramiken.com Uddevalla.
Boktips:
Porslinsdockor:att göra, samla och älska
.
Köp här

Kurser i porslinsdockstillverkning: Gör en porslinsdocka

Kurser i drejning:

www.medborgarskolan.se Över hela landet. Även möjlighet att dreja på barnkalaset!
www.folkuniversitetet.se Över hela landet. Även kurser för föräldrar och barn tillsammans.
www.dreja.com Göteborg
www.dreja.se Stockholm
www.sensus.se Stockholm och Skellefteå. Även kurser för föräldrar och barn tillsammans.

Under 1800-talet började dockorna tillverkas i porslin istället för av trä eller papier-maché som tidigare. Idag finns mängder av formar för att gjuta och tillverka reproduktioner av gamla porslinsdockor. Du kan själv lära dig att göra porslinsdockor, både gamla reproduktioner eller nya modeller.

Lär dig dreja
Kavla, tumma, ringla och dreja - teknikerna är många när man skapar i lera. Släpp lös kreativiteten och upplev den härliga känslan som infinner sig. Du kan både gå kurser själv eller med en vän, eller tillsammans med barnen.

 

Av: Sophia Andersson

sophia.andersson@livinggreen.se

Kommentarer (1)Add Comment
re
Some time before, I needed to buy a good house for my organization but I did not earn enough money and could not purchase anything. Thank heaven my brother suggested to try to get the loans at banks. Hence, I did so and used to be satisfied with my short term loan.
0
Skrivet av AlmaTURNER24, september 17, 2011

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar