Annons
Annons
Intervju / Hallå Erik Lallerstedt, berätta mer!

Hallå Erik Lallerstedt, berätta mer!

ErikLallerstedt_520ErikLallerstedt_340Hallå Erik Lallerstedt, berätta mer!

Namn: Erik Lallerstedt
Ålder: 65 år
Bor: I Stockholm

Gör: Driver restaurangerna Gondolen och Eriks bakficka i Stockholm och arbetar samtidigt med varumärket Eriks såser
Åker helst: Till Danmark

Ekologisk favoritingrediens: Smör och grädde
Ekologiska favoriter i ekohyllan: Grönsaker

Erik Lallerstedt-Dressing_160

LivingGreen har träffat Erik Lallerstedt. Krögaren och smaksättaren av såser som nu är aktuell med Erik´s dressingar. En ny serie av fem varianter dressingar att ha till maten.

Om du har 15 minuter på dig och ska laga en lunch som är så ”hållbar” som möjligt, vad lagar du helst?
- Då lagar jag helst en rätt på rester. Gärna en gryta av gårdagens kotletter eller en lammsallad.

Hur kom du på idén att ta fram just såser och dressingar, är det något du brinner speciellt för?
- Det va på en matresa under 70-talet som jag fick idén och som var anledningen till att mitt
sås-entrepenörskap startades.

När får vi se dina produkter med ett ekologiskt innehåll?
-Vi kikar på att ta fram ekologiskt till nästa produktlansering, för en så länge hemlig produkt.

Vilken produkt i din vardag vill du inte vara utan trots att den inte är klimatsmart?
-Mitt bilintresse gör att jag inte vill vara utan bilen. Jag åker bil när vi ska åka långt. Då har vi även våra hundar med oss och behöver därför en stor bil.

Vad gör du i din vardag för att leva grönare?
Jag äter gärna vegetariskt minst tre-fyra gånger i veckan. Sedan åker jag ofta och gärna buss. Jag har gångavstånd till mycket då jag bor centralt, vilket är en höjdare!

Är närodlat och ekologiskt godare?
- I storkök använder vi gärna både och om det går att få tag i rätt volymer. Sedan om det är godare, det är ju en smaksak.

Av: Edit Künstlicher
Foto: Erik Lallerstedt

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy