Annons
Annons
Intervju / Hollywoods makeup-artist Lina Hanson: "Grönt kan vara glamoröst"

Hollywoods makeup-artist Lina Hanson: "Grönt kan vara glamoröst"

lina-hanson-520lina-hanson-340Hollywoods makeup-artist Lina Hanson brinner för naturlig skönhet

Namn: Lina Hanson
Ålder: 33
Bor: Los Angeles, California
Gör: Makeup artist

kombuchaBild: Svenskkombucha.se

Favorit på ekohyllan: Kombucha

Lina skriver om skönhet på en av världens största sajter om eco-mode, Ecouterre.com

Lina Hanson är makeup-artist och jobbar med några av Hollywoods största stjärnor. Hon har skrivit en bok om naturlig skönhet och har nyligen lanserat ett eget ekologiskt hudvårdsmärke. Här berättar hon om allt från uppväxten i Dalarna till hur det fungerar med ekologisk hudvård i Hollywood.

Lina Hanson har alltid varit intresserad av mode och skönhet och flyttade 1999 till New York för att gå en modeskola. Där träffade hon Jeanine Lobell, som ägde Stila Cosmetics, och Linas intresse för smink satte igång på riktigt. Hon började assistera Jeanine på sminkjobb och blev upptränad till makeup-artist.

- Jag tror faktiskt att det var det bästa sättet för mig att lära mig. Sminkskolor är bra, men att få en sådan personlig träning hjälpte enormt, säger Lina.

"Naturliga skönhetsprodukter är lika viktigt som att äta ekologiskt"

Efter några år bestämde hon sig för att flytta till Los Angeles. Där blev hon anlitad av de största agenturerna i Hollywood och började jobba med olika fotografer, skådespelare och modetidningar. Nu driver hon sitt eget företag samtidigt som hon jobbar som makeup-artist. Men Linas miljötänk började tidigt, redan i barndomen. Hon är uppväxt i en miljömedveten familj, vilket har påverkat henne en hel del i sin karriär.

- Jag växte upp i Dalarna. Min familj var alltid ute och fiskade, plockade bär eller svamp och vi åt alltid väldigt nyttigt. Jag åt inte alls mycket godis eller socker överhuvudtaget. När jag flyttade till USA märkte jag att det inte alls var lika miljömedvetet på det viset. Jag tror min uppväxt hjälpte mig att fortsätta äta nyttigt än i dag.

Naturliga skönhetsprodukter var ett naturligt steg för Lina.

- Jag tycker naturliga skönhetsprodukter är lika viktiga som att äta naturligt. Det är så många kemikalier i smink- och hudprodukter som är farliga för hyn och för vår hälsa. Ju mer vi lär oss om vad det egentligen är i våra produkter desto bättre. Om det är flera konstiga ingredienser i en produkt som du aldrig hört talas om, så är chansen stor att de inte är naturliga.

lina-hanson1-520

Lina jobbar med många kändisar, bland andra Naomi Watts, Natalie Portman, Brooke Shields, Ellen DeGeneres, Orlando Bloom och Ewan McGregor. Att miljömedvetenheten är stor i Hollywood tycker Lina är positivt och en stor fördel i hennes arbete.

- De gillar att de kan få exakt samma "makeup-look" med naturliga produkter som vanliga.

Det har dock inte alltid varit så vanligt med naturliga skönhetsprodukter, och när Lina började använda naturliga produkter i sitt jobb så var det inte många andra som gjorde det.

- Jag tror att jag har inspirerat många att göra samma sak och jag tycker det är fantastiskt. Utbudet av naturliga produkter på marknaden har även ökat, vilket gör det mycket enklare att byta ut dessa produkter.

"Kändisarna gillar att de kan få samma look med ekologiska produkter"

Lina har precis lanserat en egen skönhetsserie, Global Face Serum, tillsammans med sin fästman. Det började med att hon skrev boken "Eco-Beautiful: The Ultimate Guide to Natural Beauty and Wellness" och då började hon använda en del oljor.

- När jag fyllde 30 år märkte jag små förändringar i min hy, säger Lina. Hon hittade därefter oljor som kvinnor över hela världen har använt i århundraden, och samlade oljor från länder som Marocko, Indien, Brasilien, Afrika och Tunisien.

- Det var viktigt för oss att produkten skulle fungera för alla, oavsett vilken ålder eller hudtyp. Den funkar för både män och kvinnor.

Det var även viktigt för Lina att dessa oljor var skördade av kvinnor och jordbrukare världen över för att främja deras ekonomiska tillväxt.

- Det gör att produkterna är lite dyrare, men jag behöver inte massproducera mina produkter. Det är viktigare för mig att kvalitén är den bästa och att jag samtidigt kan hjälpa människor.

Lina Hansons bästa tips:

  • Ta ansvar för det du köper. Det är många proukter som säger att de är naturliga, men det kan betyda så mycket.
  • Kolla alltid ingredienserna innan du köper en produkt.
  • Börja med några enstaka produkter, du behöver inte byta ut allting på en gång om du tycker det är dyrt.
  • Det är bättre att starta med att göra någonting än att inte göra någonting alls.

Av: Johanna Arogén, redaktör
johanna.arogen@livinggreen.se

Bilder: Privata

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar