Annons
Annons
Mat och Recept / Mat och Recept / Veckans recept: Korgbröd

Veckans recept: Korgbröd

Korgbrod_580Korgbrod_160Veckans recept: Korgbröd

Kinna-Jonsson_
Kinna Jonsson har tillsammans med sin mamma Märtha skrivit kokböcker med fokus på svenska råvaror.

Läs intervjun med Kinna Jonsson här>>

Under tio veckor publicerar vi recept som hjälper dig laga mat efter säsong. Nästa vecka Kanelpinnar!

i-mormors-bersa-fem-generationers-brod-bakverk-och-tartor

Veckans recept kommer från boken I mormors berså, fem generationers bröd bakverk & tårtor
Finns att köpa på Klefstad Förlag>>

Se filmen om hur kokboken blev till här>>

Här hittar du bakbord>>

Bakbord är praktisk och för några år sedan införskaffade jag ett hos Hus-Modern. Det transporterades på tåget upp till Stockholm. En och annan medresenär höjde på ögonbrynet för att inte tala om taxichauffören som kommenterade köpet i positiva ordalag.

Korgbröd
2 st
DAG 1
4 dl vatten
3 dl grovt rågmjöl

Häll kokande vatten över rågmjölet och låt stå till nästa dag

DAG 2
4 dl vatten
1 msk salt
50 g jäst
1 dl fint rågmjöl
ca 14 dl vetemjöl

Tillsätt ljummet vatten, salt, jäst och arbeta in rågmjöl samt vetemjöl. Låt degen jäsa till dubbel storlek. Baka ut till två bullar. Mjöla korgarna väl och lägg i bullarna. Låt jäsa ½ till 1 timme. Tippa upp dem på plåt. Grädda med dubbla plåtar under bröden ca 1 timme i 175°C.

Av: Kinna Jonsson & Märtha Jonsson

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy