Annons
Annons
Mat och Recept / Mat och Recept / Veckans recept: Kladdkaka med kolasmak

Veckans recept: Kladdkaka med kolasmak

kladdkaka_med_kolasmak_340kladdkaka_med_kolasmak_580Veckans recept: Kladdkaka med kolasmak

Kinna-Jonsson_
Kinna Jonsson har tillsammans med sin mamma Märtha skrivit kokböcker med fokus på svenska råvaror.

Läs intervjun med Kinna Jonsson här>>

Under tio veckor publicerar vi recept som hjälper dig laga mat efter säsong. Nästa vecka Potatistårta!

i-mormors-bersa-fem-generationers-brod-bakverk-och-tartor

Veckans recept kommer från boken I mormors berså, fem generationers bröd bakverk & tårtor
Finns att köpa på Klefstad Förlag.

Se filmen om hur kokboken blev till här

Kladdkakan är urenkel att göra och väldigt god, då saltet ger extra smak. Eftersom bakpulver inte ingår är resultatet en ganska låg och kladdig kaka inuti med seg yta utanpå. Med andra ord en våt dröm för chokladälskare. Smöra och bröa formen noga annars sätter den sig fast i botten.

Kladdkaka med kolasmak
2 ägg
3 dl socker
2 ½ tsk vaniljsocker
4 msk kakaopulver
½ tsk salt (knappt)
1 ½ dl vetemjöl
1 dl smält smör (100 g)

Rör ihop ägg och socker. Blanda i övriga ingredienser. Smeten ska inte vispas utan endast röras ihop. Lägg den i en väl smord och bröad ringform. Grädda i 175°C i 35-40 min.

Tips! En spännande annorlunda smak är att hälla i lavendel i smeten. Ca 1 msk blir lagom till satsen ovan.

Av: Kinna Jonsson & Märtha Jonsson

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy