Annons
Annons
Miljö / Miljö / Bli kvitt din miljöångest

Bli kvitt din miljöångest

Bli kvitt din miljöångest - och spar tid!
Det finns tid att spara på att leva lite mer miljövänligt. Vi ger dig fem enkla tips som spar både tid och bidrar till en bättre miljö.

Känn efter vad som passar just dig och din familj bäst och ta förändringarna steg för steg i lagom tempo. Kom ihåg att även små justeringar är värdefulla för miljön och inte minst för samvetet!


Sätt upp en lapp med ”ingen reklam, tack” på brevlådan
Spar både miljö och tid när du slipper ta hand om alla papper. Dessutom slipper du bli lockad att köpa något som du egentligen inte behöver. Om du vill ha reklam då du ska köpa något nytt till bra pris finns det mängder av sajter för att jämföra priser.


Planera veckans matsedel en dag i veckan
Bläddra bland spännande recept från olika tidningar och kokböcker eller sök på nätet. Handla alla ingredienser till middagarna samt övriga matvaror för hela veckan. Du spar otroligt mycket tid, energi och miljö genom att inte åka och småhandla var och varannan dag. Proppa kylskåpet fullt så behöver du inte komplettera under veckan. Med rätt planering köper du även rätt mängd mat och matsvinnet minskar.

 

Cykla eller gå med barnen till skola och dagis istället för att ta bilen
Du spar på miljön när bilen får stå och även den tid du skulle spenderat på gymmet eftersom du får motion på köpet när du cyklar.

Cykla till jobbet
Se cykelturen som ett träningspass som du klarar av på vägen till jobbet. Åk kommunalt hem om du inte orkar cykla fram och tillbaka samma dag, och ta cykeln hem nästa dag istället. Du spar mycket tid när du inte behöver åka separat till gymmet. Dessutom spar du ca 4000 kr om året om du väljer cykeln istället för bilen om du har 5 km till jobbet. (Snittbensinpris på 11.50/lit.). Du minskar även koldioxidutsläppen med 0,7 ton per år. Parkeringstrassel och kostnader är snart ett minne blott.

Åk kommunalt till jobbet
Använd tiden på bussen eller tåget för att jobba, maila eller läsa igenom dokument som ska gås igenom. Eller klara av något privat. Du jobbar in tid på tåget som du istället kan lägga på något annat. Dessutom spar du på miljön när bilen stannar hemma.

 

Gör sopsorteringen till något kul och smakfullt
Involvera barnen hur sopor sorteras och skaffa snygga återvinningsbehållare. Lär barnen vart våra sopor tar vägen och låt dem bli medvetna om vilken förpackningshysteri vi lever i. De uppskattar ofta att känna att vi gör något för att förbättra miljön.

Många barn är uppvuxna med ett klimathot, och om vi då samtidigt inte visar att vi försöker göra något åt det kan det leda till hopplöshet. Börja återvinna någon typ av sopor om det känns övermäktigt att ta allt på en gång. Glas och metall kan till exempel återvinnas i all evighet.

 

Av: Sophia Andersson

sophia.andersson@livinggreen.se

 

Klicka här och vinn hela setet

Kommentarer (2)Add Comment
Tips!
reklamfritt.se är ett sett att inte ha ångest.

Använder mig av 9 av 19 reklamspärrar
0
Skrivet av Maddie, november 17, 2010
respond this post
Some time before, I did need to buy a building for my business but I didn't earn enough money and could not purchase anything. Thank God my father proposed to try to take the loans at banks. So, I acted so and was satisfied with my college loan.
0
Skrivet av RobbieLogan, augusti 06, 2011

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy