Annons
Annons
Miljö / Miljö / Victoria kollar klimatet på Grönland

Victoria kollar klimatet på Grönland

Victoria kollar klimatet på Grönland

I dag onsdag inleder kronprinsessan Victoria en resa till Grönland tillsammans med kronprinsarna Frederik från Danmark och Haakon från Norge. De tre ska studera klimatförändringarna på ön.

Tronföljarnas resa kommer att vara i fem dagar och är en uppföljning på den resa som de tre gjorde till Svalbard i juni 2008. I går gick de ombord på forskningsfartyget ”Ejnar Mikkelsen” tillsammans med klimatforskare. Syftet är att på plats se hur klimatförändringarna leder till krympande isberg, något som kan få förödande konsekvenser för hela jorden. Prinsessan och prinsarna kommer att få lyssna på och lära av forskarna. Den kunskap de får med sig blir värdefull för dem – alla tre är djupt engagerade i natur- och miljöfrågor.

För Victorias del inleddes resan redan i tisdags, när hon kom till Köpenhamn för att fira kronprins Frederiks 41-årsdag. Och i går morse satte hon sig på planet till Kangerlussuaq på den grönländska västkusten.

På måndag reser Victoria hem till Sverige igen, och kan åter träffa sin fästman Daniel Westling, som under de här dagarna har genomgått en njurtransplantation.

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy