Annons
Annons
Miljö / Miljö / Frossa i gröna tulpaner

Frossa i gröna tulpaner

Tulpan_RedTulpanfrossa_pastell_520
Frossa i gröna tulpaner

På nyåret vill vi frossa i frasande tulpanbuketter. Och nu går det att frossa med gott samvete – välj klimatcertifierade tulpaner.

Organisationerna Svenskt Sigill och Krav har utvecklat en gemensam klimatcertifiering för bland annat handelsträdgårdar. Du som köper blommor från sådana certifierade handelsträdgårdar får blommor som vuxit i växthus uppvärmda med fjärrvärme, där man använder förnybar el och har vidtagit åtgärder för att energieffektivisera.

Sörby Handelsträdgård är en sådan klimatcertifierad handelsträdgård.

– Jag tycker att det är utmärkt att konsumenterna nu kan göra ett aktivt val och välja blommor från svenska odlare som anstränger sig och jobbar systematiskt med kvalitets- och miljöarbete säger David Thorberg, VD på Sörby Handelsträdgård AB.

Regelbundna kontroller av de certifierade företagen ska göra konsumenten trygg i att ha gjort ett klokt val.

– Livscykelanalyser visar att tulpaner är ett klimatsmart val av blommor, säger Anna Richert på Svenskt Sigill, projektledare för klimatcertifieringen. Det finns i dag klimatcertifierad mjölk och julskinka och flera producenter står i kö för att klimatcertifiera sin produktion av livsmedel och blommor.

Mer information om klimatcertifiering finns på www.klimatmarkningen.se och www.svensktsigill.se/klimat.

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy