Annons
Annons
Miljö / Miljö / Tråla efter plast i Atlanten

Tråla efter plast i Atlanten

Elux_160
Tråla efter plast i Atlanten
Snart startar en forskningsexpedition som ska tråla efter plast i Sydatlanten. Och du har chansen att få följa med. 

Plast infångad i Atlanten

Electrolux åretvunnen dammsugare

Plast blir till dammsugare i Electrolux Vac from the Sea

Bakom plastexpeditionen ligger vitvarutillverkaren Electrolux och forskningsorganisationen 5 Gyres. Dessa två organisationer ska på en gemensam expedition tråla efter plast för att städa upp i Sydatlanten. Expeditionen utgår den 3 mars från Beagle Channel, som förbinder Atlanten med Stilla Havet allra längst ner i Sydamerika, och avslutas i Valdivia i Chile, den 14 mars.

 

Nu har du chansen att få delta i den här spännande expeditionen. Men räkna med att du måste jobba hårt – det här är ingen lyxkryssning, tvärtom.

Den som söker ska ha ett stort intresse för miljöfrågor, särskilt inom marina plastföroreningar. Din uppgift kommer att vara att blogga om arbetet i expeditionen och därför ska du också vara erfaren skribent och fotograf. Du ska kunna simma minst 200 meter, vara beredd att jobba skift, ta din andel av matlagning och städning samt hjälpa forskarna vid behov. Dessutom ska du orka lyfta en tredjedel av din kroppvikt och tala engelska.

Du ansöker genom att spela in en kortfilm där du talar om sitt namn, bostadsort, varför just du är lämpad och hur din närvaro skulle kunna bidra på resan. Filmen ska läggas upp på Youtube och länken skickas till electrolux@vacfromthesea.com.

Okej, men varför är Electrolux så intresserad av plastnedskräpningen av världshaven? Jo, den plast som expeditionerna samlar in kommer man att återanvända till fem dammsugarmodeller. Därav namnet på expeditionen: Vac from the Sea.

Läs mer om expeditionen här.

Foto: Electrolux.se

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar