Annons
Annons
Miljö / Miljö / Estetiskt vattenprojekt ger bättre liv

Estetiskt vattenprojekt ger bättre liv

117-Solvatten-520117-Solvatten-160

Estetiskt vattenprojekt ger bättre liv

Tillsammans med NK Glas, Porslin och Kök har 117 by Solvatten tagit fram en unik vattenflaska till förmån för ett vattenprojekt i Kenya. Flaskan har skapats i syfte att påminna oss om att vatten inte är en självklarhet för alla på jorden. Vattenprojektet i Kenya vill hjälpa de människor som är i stort behov av vatten, där en fråga om liv och död hela tiden är närvarande.

Solvatten ska fungerar som en hjälp till ett bättre liv och är en innovation som renar vatten med hjälp av solenergi där vattnet efter några timmar i solen är fritt från bakterier. Bakterier som bland annat orsakar diarrésukdomar som dysentri och kolera.

Det är en mekanisk indikator som visar när vattnet är rent där också vattnet på samma gång värms upp. Vilket sparar på energi, miljö och pengar. Solvatten har tagit emot diverse priser och erkännanden som bl a SKAPA–priset, Miljöinnovationspriset och utnämnts till WWFs Climate Solver.

När glasflaskorna säljs fylls en pall med solvattendunkar som sedan skickas iväg till Kenya. När du köper en flaska hjälper du alltså miljön och en hel familj till ett bättre liv.

Om du vill läsa mer kring projektet, gå in på: www.solvatten.se

Källa: pressbild NK

Av: Sophie Strömstedt Segerdahl

Kommentarer (3)Add Comment
Köp inte vatten
Tycker det är idiotiskt att köpa vatten på flaska i Sverige, särskilt när det råder vattenbrist på de flesta andra ställen. Skänker hellre pengar till ett vattenprojekt utan pengaspill på företagsvinst och produktionskostnader!
0
Skrivet av Hannes, april 05, 2011
...
JAg förutsätter att det är en återanvändbar glasflaska för hemmabruk för annars hade ni väl inte gjort reklam för den.
0
Skrivet av Absint, april 19, 2011
Uppmärksamhet och att lyckas
Hej,
Vi väljer att ta upp och skriva om positiva bidrag till att göra grönare val. Tanken med projektet är att man ska behålla flaskan och använda hemma, ja.

Jag håller visserligen med dig Hannes men tyvärr är det väldigt svårt för enbart ett projekt att komma igenom mediabruset och konsumenter har svårt att tänka sig skänka enbart pengar utan är mer välvilliga till att göra det om de erhåller något i retur eller får prata med en kändis i telefon medan de öppnar plånboken.

Det är ju trots allt så att det gäller att se till hela insatsen och fråga om miljön och den humanitära situationen varit bättre om de valt att inte genomföra det just på det här sättet. Det svaret kan troligen bara en miljökonsult som arbetar med LCA svara på efter uträkningar.

Fortsätt gärna tipsa oss om andra projekt som gör miljösatsningar!
/Redaktionen
0
Skrivet av LivingGreen redaktionen, maj 05, 2011

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy