Annons
Annons
Miljö / Miljö / Kusträddarna manifesterar mot nedskräpningen

Kusträddarna manifesterar mot nedskräpningen

kustraddarna-520kustraddarna-340Kusträddarna manifesterar mot nedskräpningen

Se filmen med Pernilla Andersson om Kusträddardagen här!

Vill du vara med?

  • Här kan du se vilka stränder Kusträddarna kommer att befinna sig.
  • Här kan du anmäla dig!

kustraddardagen-160

Så dokumenterar du:

Håll Sverige Rent har utvecklat en mobilapp, med samma namn, som är utmärkt att använda för dokumentationen. Det går även utmärkt att mejla in bilder som du tagit med din egen kamera. Läs här för mer info.

Håll Sverige Rent samarbetar under våren med artisten och fiskeentusiasten Pernilla Andersson i kampanjen Kusträddarna för att uppmärksamma den marina nedskräpningen. Den 21 april manifestationen Kusträddardagen på tolv utvalda stränder i Sverige.

- För mig som skärgårdsboende är det en självklarhet att engagera sig i miljön och nedskräpningen av våra stränder. Vi bor i ett av världens vackraste och renaste länder, och så tycker jag att det ska förbli.

Kan jag som artist väcka uppmärksamhet och belysa problematiken som finns runt våra stränder så gör jag naturligtvis det, det gynnar inte bara mig utan alla andra också, säger Pernilla Andersson.

Kusträddardagen går till så att man antingen kan delta i ett av de arrangerade aktiviteterna, eller så kan man i sin förening, kommun eller med sina vänner arrangera en egen strandplockning (se information till höger).

kustraddardagen1-320

Kusträddarna plockar skräp, fotograferar det och dokumenterar allt de plockar. Alla bilder samlas till ett virtuellt skräpberg som används för att sprida frågan vidare. Man sorterar sedan allt skräp enligt en sorteringsguide och det hämtas av företaget Stena. Förra året deltog fler 620 000 personer över Sverige.

- Den marina nedskräpningen blir allt värre. Många tusen ton skräp slängs i våra hav och på våra stränder varje år. Den marina nedskräpningen är ett internationellt miljöhot, som kräver åtgärder NU, säger Petra Holgersson, kommunikatör på Håll Sverige Rent, till LivingGreen.

Källa: Kusträddarna

Foto: Kristian Pohl

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy