Annons
Annons
Miljö / Miljö / Ekologisk trend för husdjur

Ekologisk trend för husdjur

Ekologisk trend för husdjurEkologisk trend för husdjur
Vet du vad du tvättar din hund med? Allt fler djurägare frågar efter ekologiska produkter till sällskapsdjur. Här finns en jättestor marknad för företag som vågar gå före.

Den ekologiska trenden har nått husdjursmarknaden. Djurägare vill veta vad det är både i djurmaten, djurleksaker och andra produkter avsett för våra sällskapsdjur. Ett företag som har nappat på trenden är Lagerstedt o Company, som bland annat säljerj certifierat ekologiska pälsvårdsprodukter.
Ett annat företag som har sett vart utvecklingen är på väg är familjeägda Hundapotektet.se, som har som mål att erbjuda produkter med så naturliga ingredienser som möjligt. Här finns allt från bajspåsar till ögonbad. Även webbutiken Ekodirekt säljer djurprodukter som är vänliga mot miljön.

Tro inte att svenska djurägare är ensamma om att kräva grönare mat åt sina djur. Norska Naturalpets är Norges första ekologiska djurbutik, så trenden bara växer.
Biologiskt nedbrytbart kattströ finns bland annat hos Sorption i Hofors, vars strö kan komposteras och därmed sluts kretsloppet.
BARF står för Biologiskt Anpassad Rå Föda, för djurägare som inte vill ge sina djur processad och behandlad djurmat. Bakom fenomenet finns filosofin att innan sällskapsdjuren flyttade ihop med människan levde de helt på rå föda. Det är alltså onaturligt för djur att äta mat som tillagats på något sätt och deras matsmältningssystem och näringsbehov är detsamma som för tusen år sedan. Lite av djurens egen stenåldersdiet, alltså. Du som är intresserad kan läsa mer här.

Text: Annika Rosell

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar