Annons
Annons
Miljö / Miljö / Stockholmsmässan adopterar bikupor och bidrar till biologisk mångfald

Stockholmsmässan adopterar bikupor och bidrar till biologisk mångfald

Bi-pollitering-520bee-urban-Stofair-340Stockholmsmässan adopterar bikupor och bidrar till biologisk mångfald

I Sverige förlorades cirka 25 procent av bisamhällena under 2010.

Bina är viktiga för oss människor, det uppskattas att 75 procent av allt vi äter inom EU behöver pollinering.

Stockholmsmässan och Mässrestauranger samarbetar med Bee Urban och blir faddrar åt fem bikupor som i dagarna byggts upp på mässans tak. Nu flyttar några tusen nya hyresgäster in för att börja jobba och i höst förväntas den första honungen vara klar.

 

– Bin är viktiga inslag i städer och bostadsområden, inte minst för att de hjälper till att pollinera växter och att reglera klimatet, så vi är väldigt glada att Stockholmsmässan engagerar sig, säger Karolina Lisslö på Bee Urban.

Bikuporna på Stockholmsmässans tak sköts av Bee Urban som ansvarar för skötseln och ser till att bina inte svärmar.

– Besökare och medarbetare behöver inte oroa sig för att bli stuckna, då bin mycket hellre letar efter nektar bland växter och blommor snarare än i saftglaset, berättar Karolina Lisslö.

Bee Urban grundades av de två miljömedvetna biologerna Karolina Lisslö & Josefina Oddsberg, vars syfte är att sprida medvetenhet och kunskap om pollineringseffekten av bin och deras inverkan på såväl lokal som global skala. Man upplåter fadderskap av bikupor till företag i storstadsmiljö. Utplacering sker på företagets egna områden eller fastigheter.

– Till hösten ser vi fram emot att få servera smakprov av vår första egna honung och skapa nya, läckra recept med denna fantastiska ingrediens säger Maria Stridh, vd för Stockholmsmässans restauratör Mässrestauranger.

Källa: Stockholmsmässan
Foto: BeeUrban/Sxc.hu

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy