Annons
Annons
Miljö / Miljö / KRAV kritiserar ny lag om ekoproduktion

KRAV kritiserar ny lag om ekoproduktion

KRAV kritiserar ny lag om ekoproduktion

KRAV kritiserar det nya lagförslaget till ekologisk produktion. I stället för att förenkla, kommer man att förstatliga, skriver organisationen i sitt remissvar.

Regeringen har lagt ett förslag till en ny lag för ekologisk produktion. Förslaget innehåller bland annat regler som ska underlätta för kontrollmyndigheterna.
Men på organisationen KRAV är  man mycket kritisk till det nya lagförslaget. Regeringen har helt missat möjligheten att förenkla ekologisk produktion. I stället riskerar man att det blir både dyrare och krångligare att producera ekologiskt i framtiden, skriver KRAV i sitt remissvar.
Lagförslaget öppnar för ett förstatligande av kontrollen av livsmedelsföretag, vilket KRAV befarar skulle minska tilltron till den ekologiska certifieringen.
I stället vill KRAV – som ju är ett av de certifieringsorgan som skulle beröras av lagförslaget – att lagen ändras så att certifieringsorganen får fullt ansvar, att inte öka krånglet i certifieringsorganens ärendehantering och att man inte ska införa myndighetskontroll.

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar