Annons
Annons
Miljö / Miljö / Gör som Brad Pitt – rädda klimatet

Gör som Brad Pitt – rädda klimatet

Brad Pitt räddar klimatetGör som Brad Pitt – rädda klimatet
Varför stoppade vi inte klimatförändringarna medan vi ännu hade chansen? Den obehagliga frågan ställs i filmen ”The Age of Stupid” – ett kontroversiellt filmprojekt som har global premiär via satellit den 22 september.

En av dem som kommer till premiären är skådespelaren Brad Pitt.

Brad Pitt räddar klimatet
Brad Pitt värnar om klimatfrågan

 

”The Age of Stupid” är en film som tar ställning. Och det har gjort den kontroversiell i USA redan innan den har haft premiär.
Filmens regissör och manusförfattare Franny Armstrong driver en aggressiv linje, där hon kritiserar USA, oljebolagen och kapitalismen för hur det ser ut i världen i dag. Filmen är en dramadokumentär och har en enda medverkande skådespelare, Pete Postlethwaite (”De misstänkta”, ”I faderns namn”, ”Brassed Off”), spelar en man som år 2055 sitter i en ödelagd värld och letar igenom gamla arkiv. Det är han som ställer den obehagliga frågan: Varför stoppade vi inte klimatförändringarna medan vi ännu hade chansen?
Filmen har global premiär i 45 länder den 22 september med livesända inslag via satellit från New York, Himalaya och Arktis. Medverkar gör bland annat Kofi Annan, Brad Pitt och Radioheads Thom Yorke.  Det blir paneldebatt och samtal med bland annat filmens regissör Franny Armstrong och Pete Postlethwaite. Publiken världen över kan sms:a frågor som besvaras under kvällen.

Om du klickar här ser du på vilka platser i Sverige filmen kommer att visas.

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy