Annons
Annons
Miljö / Miljö / Allt fler svenska skolor får Grön Flagg

Allt fler svenska skolor får Grön Flagg

Grön Flagg till allt fler svenska skolor

Grön flagg är namnet på en internationell miljöutmärkelse för skolor och förskolor. Målet är att engagera alla i skolan och på så vis lära barnen vikten av att ta ansvar för miljön.

Grön Flagg är ett miljöverktyg, för att arbeta med miljö och hållbar utveckling i skolan. Totalt är över 40 länder med i nätverket som internationellt kallas för Eco Schools.
Hittills har omkring 2 000 svenska skolor och förskolor anslutit sig till nätverket och 1 600 har fått Grön Flaggs certifikat, som är ett kvitto på att skolan har uppnått sitt miljömål.
I Sverige administreras Grön Flagg av stiftelsen Håll Sverige Rent. Det är dit man vänder sig för att ansluta sin skola och den som delar ut certifikatet – tillsammans med en Grön Flagg-flagga – när målet är uppnått.

Stiftelsen har formulerat sex teman för skolornas arbete och man kan välja att arbeta med ett eller flera åt gången. Skolan ska formulera en handlingsplan och rapportera till Håll Sverige Rent hur arbetet går och hur skolan tänker visa upp resultatet av sitt arbete.
När det målet för det första temat är uppnått får skolan sin Grön Flagg-flagga och för att få behålla den måste skolan hela tiden utveckla sitt miljöarbete genom att sätta upp nya mål och handlingsplaner.
Det kostar inget att ansluta sig till nätverket, men vid första certifieringen tas en avgift på några hundralappar för flaggan.

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy