Annons
Annons
Miljö / Miljö / Nu släcker vi snart igen!

Nu släcker vi snart igen!

Nu släcker vi snart lyset igen!

Lördagen den 27 mars är det åter dags för Earth Hour – världens största globala klimatmanifestation, då vi släcker ljuset under en timme.

Om en miljard människor släcker ljuset under en timme går en stark signal till världens makthavare att de måste agera för klimatet. I Sverige är för första gången alla tre storstäder med i aktionen och Världsnaturfonden, WWF, hoppas på en bred uppslutning från miljoner svenskar.

– Vi är mycket glada att alla storstäder är med och att fler kommuner än vid den här tidpunkten förra året har anmält sig till Earth Hour. WWF hoppas på ett brett stöd från hela samhället på temat ”alla är vi en del av lösningen”, säger Lasse Gustavsson, generalsekreterare för Världsnaturfonden WWF.

FN:s klimatmöte i Köpenhamn var minst sagt en besvikelse och ledde till en alltför tunn överenskommelse. Nu måste världen agera för att få till nödvändiga klimatåtgärder för att förhindra att jordens medeltemperatur överstiger 2 grader.

– Om alla svenskar gör en klimatsmart förändring den 27 mars kan vi starta en lavin av klimatlösningar. Det handlar inte minst om energieffektiva och innovativa lösningar. Det gäller att tänka smart när vi planerar för hur vi bor, arbetar och ordnar våra transporter, säger Lasse Gustavsson.

Läs fler nyheter här.

 

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy