Annons
Annons
Miljö / Miljö / EU:s nya miljömärkning klar

EU:s nya miljömärkning klar

EU:s nya miljömärkning klar

Nu är tävlingen avgjord om hur EU:s egen miljölogotype ska se ut.

EU måste ha en egen miljölogotype, tyckte EU-kommissionen och utlyste en tävling bland Europas alla designstudenter. Över 3 500 bidrag kom in, som granskades av en internationell jury. Juryn valde ut tre bidrag som gick till final – en onlineomröstning, som vi har skrivit om tidigare på LivingGreen.

Nu är tävlingen avgjord och överlägsen segrare blev Dusan Milenkovic, student från Tyskland, som fick 63 procent av rösterna för sitt Europalöv och som nu är 6 000 euro rikare – grattis!

–    Jag är mycket nöjd över att vi har fått fram en ny EU-märkning för ekologiska livsmedel, säger jordbrukskommissionär Mariann Fischer Boel, som också är initiativtagare till designtävlingen.

Europalövet visar EU:s stjärnor i form av ett löv mot en grön bakgrund. Juryn ansåg att det var en enkel och slagkraftig symbol med två tydliga budskap: naturen och Europa.

Från och med den 1 juli 2010 kommer den här märkningen att vara obligatorisk för alla färdigförpackade ekologiska produkter som produceras i en EU-medlemsstat och som uppfyller kraven för ekologiska produkter. För importerade produkter kommer märkningen att vara frivillig. Andra privata, regionala eller nationella märkningar kommer att vara tillåtna vid sidan av EU-märkningen.

Läs fler nyheter här.

 

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy