Annons
Annons
Miljö / Miljö / Regeringen släcker lyset

Regeringen släcker lyset

Regeringen släcker lyset

Världens största klimatmanifestation äger rum lördagen den 27 mars, då vi släcker lyset i en timme. I år deltar även regeringen.

LivingGreen.se har tidigare skrivit om Earth Hour. Världens största globala klimatmanifestation, då vi ska släcka ljuset under en timme.

Nu deltar även regeringskansliet till manifestationen.

Miljöminister Andreas Carlgren uppmanar i ett brev Sveriges kommuner och landsting, samt myndigheter under Miljödepartementet att delta i manifestationen.

– Klimathotet har inte minskat på grund av att mötet i Köpenhamn inte nådde tillräckligt långtgående resultat. På alla områden och nivåer måste arbetet för att rädda jordens klimat fortsätta, säger Andreas Carlgren.

– Earth Hour är en tydlig och stark symbol för många människors engagemang och sätter tryck på världens beslutsfattare att ta ny fart efter Köpenhamn.

Även på regeringskansliet kommer man att – så långt möjligt – släcka ljuset mellan klockan 20.30-21.30 lördagen den 27 mars.

– Genom Earth Hour manifesteras ett starkt engagemang som skickar en viktig signal om att människors engagemang i högsta grad lever, säger Andreas Carlgren, som hoppas att signalen når fram till ”de krafter som motverkade en tillräckligt bra global överenskommelse i Köpenhamn”.

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy