Annons
Annons
Miljö / Miljö / Estelle vann hållbarhetstävling

Estelle vann hållbarhetstävling

Estelle Joubert-WestlingDeltagarna i Sustainergies Cup 2010
Estelle vann hållbarhetstävling

Estelle Joubert-Westling, student vid Handelshögskolan i Stockholm, har vunnit första pris med sitt bidrag ”Game for the Future” i Sustainergies Cup, en casetävling med fokus på hållbarhet och företagsansvar.

 

Uppgiften var att ta fram en idé kring hur ett företag kan lösa en aktuell hållbarhetsfråga, då studenter får visa framfötterna som framtidens hållbarhetsproffs.

I Sustainergies Cup 2010 fick studenter ge förslag på hur tävlingens samarbetspartner, Pernod Ricard, kan genomföra en inspirerande temadag för hela personalen kring hållbarhet.

Tävlingsbidrag kom från 22 olika universitet/högskolor både i Sverige och utomlands och konkurrensen bland de tävlandes har varit stenhård.

Juryns motivering säger att Estelle Joubert-Westlings förslag på ”ett lekfullt sätt uppmuntrar till helhetstänkande och visar hållbarhetsfrågornas strategiska betydelse” och att det är ”en genomförbar, lokalt anpassningsbar och skalbar process med potential att inspirera alla medarbetare att diskutera utmaningarna och se möjligheterna”.

Priset är på 25 000 kronor, plus en resa till Paris, där Estelle Joubert Westling kommer att få presentera sitt tävlingsbidrag inför ledande personer på Pernod Ricard-koncernens huvudkontor i Paris.

Kommentarer (2)Add Comment
Grattis till vinsten
Önskar er stort grattis och med en stor förhoppning på att den är enkel att genomföra, och anpassingsbar som står ovan så att idén kan smitta av sig till många organisationer och inspirera till transparens.

Thomas Persson, Hållbar Inspiratör med www.hallbartevent.se
0
Skrivet av Thomas Persson, september 01, 2010
answer this post
People deserve good life and mortgage loans or just small business loan would make it much better. Just because people's freedom depends on money state.
0
Skrivet av NatashaMcneil18, december 01, 2011

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar