Annons
Annons
Miljö / Miljö / Storstadsliv bäst för miljön

Storstadsliv bäst för miljön


Storstadsliv bäst för miljön

Den som vill göra något för miljön bör bo i en storstad. Storstadsboende är nämligen mer miljövänligt än att bo på landet. Det visar ett undersökning av (storstads)tidningen Vårt Kungsholmen.

Storstadsbor åker oftare kollektivt, cyklar och går mer och konsumerar mer ekologiska varor än den som bor på landet. Det visar en undersökning som Stockholmstidningen Vårt Kungsholmen har gjort bland sina läsare.

Undersökningen visar att mer än en tredjedel åker kollektivt till jobbet, medan drygt var femte promenerar och 17 procent cyklar.

Att bo trångt och tätt intill grannen är också skonsammare för miljön. I storstan bor man ofta i små lägenheter, med bara  en eller två ytterväggar. Till skillnad från den som bor i friliggande hus, där alla fyra väggar på huset är ytterväggar och därför drar mer energi till uppvärmning.

En annan undersökning, Stockholms stads miljöenkät, från 2007 visar att andelen bilister i hela Stockholm bara var 26 procent. Något som staden tror beror på trängselskatten. (Lite konstig slutsats, eftersom just innerstadsbor är de som inte behöver betala trängselskatt så länge de håller sig innanför tullarna…)

Men det finns baksidor med storstadslivet också. Eftersom lönerna ofta är högre i Stockholm än på landet, har storstadsborna råd att konsumera mer. Och möjligheterna att odla egna grönsaker – eller föda upp egen gris – är starkt begränsade.

Källa: Vårt Kungsholmen

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy