Annons
Annons
Mode / De har skruvat second hand ett extra varv

De har skruvat second hand ett extra varv

Tredje Hand har skruvat på SecondHandTredje Hand har skruvat på SecondHandTredje Hand är prisbelönade

Johanna och Anne-Lie Tredje HandJohanna och Anne-Lie får pris för "Bästa vara"

Johanna och Annelie bloggar om secondhand och Vintage här.

I höst skriver de även om hållbart mode här på LivingGreen.se

De har skruvat second hand till Tredje Hand

Gymnasisterna Johanna Mjörnheim och Anne-Lie Karl har skruvat på second hand-konceptet ett varv till och startat egna företaget Tredje Hand.

De köpte själva sina kläder i second hand-affärer, men sydde oftast om dem. Så småningom blev de ombedda av kompisar att sy om även deras second hand-inköp. Så fick Johanna Mjörnheim och Anne-Lie Karl idén till sitt företag Tredje Hand.


Affärsidén är att köpa in begagnade kläder, sy om dem och sälja via sin egen webbshop. Anne-Lie och Johanna driver sitt företag inom ramen för UF, Ung Företagsamhet, som är ett tillval sista året i gymnasiet. I februari fick de pris för ”Bästa vara” på UF-mässan i Älsvjö. Förutom prispengen på 2 000 kr innebär utmärkelsen att de har kvalificerat sig till SM i ung företagsamhet senare i vår.

Och affärerna går bra, enligt vd Johanna Mjörnheim:
– Vi går med vinst, men verksamheten är arbetskrävande. Vi köper in och syr båda två, och det tar mycket tid. Så timpenningen är inte så hög.

De administrativa uppgifterna har de delat upp mellan sig. Johanna är förutom vd också it-ansvarig, medan Anne-Lie är ekonomiansvarig och ser till att nyhetsbrevet kommer ut.
– Det mesta vi lägger ut på webbshoppen säljs direkt. Av de plagg vi la ut vid starten såldes tre fjärdedelar dag två, berättar Johanna.

För att starta tog de in riskkapital från föräldrar och bekanta på sammanlagt 1 500 kr. De pengarna ska betalas tillbaka så småningom. Därutöver är det många bekanta som har skänkt plagg till Tredje Hand.


Ingrid Kindahl

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar