Annons
Annons
Mode / Vägen till vintageväskan

Vägen till vintageväskan

Vintageväska från Louis VuittonVintage väskor från webben

Vägen till vintageväskan
Finns det någon som inte drömmer om Chanel och Dior? Tänk dig, att  hitta en välbevarad Chanel 2.55 från 50-talet. Men finns det några knep för hur man får tag på en sådan eller är det bara ren tur som gäller? LivingGreen guidar dig genom vintageväskans djungel.

Är den äkta?

  • LV monogrammet är inte brutet.
  • Dragkedjan ska gå lätt att dra.
  • Märkeslappen ska vara  vävd och inte tryckt.

Handväskan är en speciell accessoar. Vi bär den dygnet runt och den bär runt på våra livsnödvändigheter som mobil, plånbok och kalender. Men precis som kläder ska väskan också visa vilka vi är, och hur kan man göra det bättre än att hitta en vintage.

Gemensamt för alla som ska shoppa second hand är att vara tålmodig och uppmärksam. Oavsett om det är

Myrornas, på nätet eller i en lyxig vintagebutik bör du syna väskan noga och ställa frågor. Är du i butik se till att klämma på väskan, testa dragkedjan och kolla innerfodret.

E-handeln har blivit en stor mötesplats för vintagefantaster. När du är ute efter en Louis Vuitton från 80-talet, eller en kuvertväska från Dior är Lauritz.com det bästa. Maila gärna säljaren för att fråga var han köpte väskan och ställ detaljerade frågor om väskans skick. Ska du shoppa på E-bay/Tradera gäller det att vara uppmärksam på kopior. Kolla på säljarens samtliga auktioner, säljer han 10 Diorväskor till är risken ganska stor att det är fejk. Tradera är ändå platsen där det går att hitta unika läderväskor som portföljer och weekendbags.

"Kolla kvalitén innan du slår till"

Är du ute efter en designerväska ska du bege dig till de mindre butikerna. Det har ofta ett välsorterat utbud och kan hjälpa dig om du är ute efter något speciellt. Om en enkel väska i skinn är målet finns Beyond Retro (Stockholm och Göteborg). Här finns tusen saker att välja på, men glöm inte att kolla kvalitén innan du slår till.

Det finns dock något som inte går att läsa sig till, och det är tur. Kolla farmors vind, hon kanske har en dammig Chanel någonstans? Men är du desperat att ersätta din gamla väska med ett vintagefynd kommer LivingGreens bästa shopping tips här:

www.laurtiz.com
– Lyxauktion för vintage-nördar
www.tradera.com – Fynda gamla läderväskor
www.mintandvintage.com – Fina vintage väskor till fina priser

 

AnneLie Karl

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy