Annons
Annons
Mode / Vintage är ett vinnande koncept för Maria Jonas

Vintage är ett vinnande koncept för Maria Jonas

Studio Vintage i StockholmStudio Vintage i Stockholm
Vintage - koncept för trendig butik

Secondhandbutiken Studio Vintage slog upp sina dörrar för exakt ett år sedan. Maria berättar att responsen för butiken varit överväldigande. Det firar butiksinnehavaren Maria Jonas med ett färgsprakande ettårs kalas.

Lördagen den 4:e september firar Studio Vintage ett år på Grev Turegatan 39. Det bjuds  på skumpa och tilltugg.

Dessutom får du 10 % rabatt på hela sortimentet och chansen att vinna presentkort och modelitteratur.

När butiken öppnade på GrevTuregatan i Stockholm förra hösten trodde många att plaggen i Marias butik var nya. Skyltningen och butikens inredning ger inget sken av att vara en traditionell second hand affär. Det har visat sig vara ett vinnande koncept och idag innefattar Studio Vintage kundkrets allt från modeintresserade förortsmammor, stressade finanskvinnor och flera kända svenska ansikten.

– Det är alltid lika roligt när jag ser ett unikt plagg i TV rutan på en av mina kunder, berättar butiksinnehavaren Maria Jonas stolt.

– Responsen har varit enormt positiv, fortsätter hon. Det kändes rätt från dag ett när butiken öppnades, men det är klart att den goda feedbacken har varit mer än vad vi väntade oss.

Den personliga servicen och de unika plaggen är en del av hennes framgångskoncept.
– Det kan komma in kunder som verkligen hatar att shoppa och då hjälper jag till med allt från topp till tå. Jag har en väl upparbetad kundkrets som jag ringer och kan fråga om de har just "plagget" för kundens behov.

butiken i helhet studio vintage
del-av-affar-sv
haute couture klnning lars wallin
klanning-narbild-sv
smyckeskollektion_520
turkosa-skor-och-skarp-sv
vit kappa studio vintage
1/7 
start stop bwd fwd

Tre frågor till Maria om att sälja vintage

Vad definierar ordet second-hand för dig?

Studio Vintage ägarinna Maria Jonas
Studio Vintage ägarinna Maria Jonas

– Second-hand för mig är plagg som är använda skräddarsydda plagg. Med kreativitet kan man göra om dem till modernare plagg som passar in på det vi har på oss idag men fortfarande ha den unika kvaliteten och materialet kvar.

Förutom unika vintagekreationer i butiken syr ni om vissa plagg ni får in, berätta lite mer om det.
– Jag sydde om några enstaka plagg i början av butikens historia, men jag är lika envis när det kommer till kvalitet och utformning så det blev en lyx i min tidsbrist att sy.

Det är definitivt något jag kommer att ta upp igen och fortsätta med så småningom för att de plagg jag hade i butiken sålde väldigt fort, så responsen var väldigt positiv. Sen är min dröm att ha en egen vintage-kollektion, så det är något jag prioriterar inom närmsta framtid, absolut.

Hur vill du att en kund ska få för första intryck när hon stiger in här?

– Det är viktigt att kunden får det utrymme att hon själv kan upptäcka att det är okej att handla second-hand och känna att man har nytt fräscht tillskott i sin garderob.

Min vision är att förändra synen och det beteende på second-hand som folk fortfarande har idag. Efter allt så är det kvalitet och skräddarsydda kreationer jag säljer, var plagg har ett ovärderligt pris när det kommer till den historia de har att berätta.

Av: Ida Nicoletta

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy