Annons
Annons
Motor / BMW satsar på elbilsmärke

BMW satsar på elbilsmärke

BMWs-utvecklingschef-Klaus.-D_520
BMW satsar på elbilsmärke

Bilbranschen har hajjat läget och börjar en efter en satsa på hållbara bilar. Nu är det BMWs tur och tysken väljer el som drivmedel.

BMW har använt sig av ett nytt sätt att tänka vid utvecklingen och konstruktionen av sina bilar. Ett nytt tänkande som resulterat i en skapelse av ett nytillkommet bilmärke eller, i alla fall ett dottermärke. Ett märke som kan presentera en nyskapande teknik av bilmodeller med en låg energiförbrukning och eldrift. Modeller som enligt utvecklingschefen, Klaus Draeger är baserade utifrån en revolutionerande arkitektur.

 

BMWs nya bilmodeller som befinner sig i i-serien och har ett chassie som är gjort av aluminium samtidigt som modellens kaross är gjord av kolfiber, förstärkt plast. Någonting som i vanliga fall brukar användas för tillverkning av flygplan och racingbilar, men som aldrig tidigare används för massproduktion.

Utifrån BMWs skisser på de nya modellerna kan man se att den ena modellen som kallas, i3 är lika stor som en VM Golf. Modellen har plats för fyra passagerare och är helt eldriven. Det är med hjälp av den dyra och komplicerade tekniken som BMW valt att använda sig av som vikten på bilen kunnat sänkas med hela 300 kilo. Någonting som kompenserar hela batterivikten, menar Klaus.

De nya bilmodellerna med en lägre energiförbrukning kommer att vara speciellt riktade till den socialt ansvarstagande, starkt miljömedvetna och trend- och teknikintresserad kundgruppen som gärna är uppkopplade till nya medier och som brukar vara vana vid att njuta av livet med lyxiga prestigebilar.


Källa: Dagens Industri
Foto: BMW Group, utvecklingschefen, Klaus Draeger

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar