Annons
Annons
Motor / Hyrbilsmarknaden satsar på el

Hyrbilsmarknaden satsar på el

Volvo som elbilHyrbilsföretag "återlanserar" elbil i flottan

Volvo C30 DRIVe Electric

Nu kan du hyra Volvo C30 DRIVe Electric och tanka med grön el.

Nu går det att hyra elbil hos Hertz. Elbilarna finns till att börja med tillgängliga på Preems stationer i Nacka, Globen och Norr Mälarstrand.

Från och med juni kan du hyra en elbil i hyrbilsföretaget Hertz fordonsflotta. Via samarbetspartnern Preem erbjuds elbilsuthyrning vid Preems stationer i Nacka, Globen och Norr Mälarstrand. Under sommaren kommer priset för en dagshyra att vara 299 kronor, inklusive moms. Bokning sker direkt hos respektive Preemstation. Lanseringen av elbilar i hyrbilsflottan är en del av Hertz satsning på hållbara produkter och tjänster.

Det här är inte första gången som Hertz har elbilar i vagnparken. Genom ett samarbete med bland annat Stockholm Energi var det redan under nittiotalet möjligt att hyra en eldriven Renault Clio från uthyrningskontoret på Vasagatan i Stockholm. Då var räckvidden på batteriet cirka sex mil och toppfarten strax under 90 kilometer i timmen. Det kostade 631 kronor per dygn att hyra bilen och då ingick fri körsträcka.

– Batterikapaciteten var lite mindre än vad den är idag och infrastrukturen med laddstolpar var ju inte lika utbyggd under nittiotalet. Det hände att kunderna fick "elbrist" och vi fick rycka ut för att bogsera tillbaka bilarna. Idag ser det ju lite annorlunda ut och vi är glada att äntligen kunna återlansera elbilen i vår fordonsflotta, säger Anders Tärnell, marknadschef på Hertz.

Preem erbjuder sedan 2009 laddning av elfordon på tre stationer i Stockholmsområdet: Norr Mälarstrand, Globen och Nacka.

– Framtiden är vår viktigaste marknad och därför har förnybara drivmedel under de senaste åren blivit en allt större del av det vi tillverkar och säljer. Det är extra roligt att kunna ta ett nästa steg i denna riktning genom att erbjuda uthyrning av elbilar i samarbete med vår partner Hertz. Att köra elbil är en spännande och annorlunda upplevelse som vi hoppas många kommer vilja pröva under sommaren, säger Andreas Viefhaus, marknadsdirektör på Preem.

Volvo C30 DRIVe Electric har samma säkerhet och utrymme som standardbilen med skillnaden att den enbart drivs på el. Elmotorn är nästan fyra gånger mer energieffektiv än en förbränningsmotor och ger i princip inga utsläpp av koldioxid om den laddas med förnybar energi. Bilen drivs av ett litium-jon-batteri som laddas i ett vanligt eluttag. Ett urladdat batteri tar cirka åtta timmar att ladda. Toppfarten är cirka 130 kilometer i timmen och räckvidden är upp till 15 mil. Elbilarna lämpar sig därför bäst för kortare körsträckor, som till exempel pendling till och från jobbet.

Källa: MyNewsdesk
Foto: Volvo

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar